Liceul Tehnologic Sântana va fi reabilitat cu fonduri nerambursabile prin Regio-Programul Operațional Regional

Written by admin. Posted in Social

Tagged: , , , ,

Published on decembrie 16, 2014 with No Comments

Astăzi, 16 decembrie 2014, a avut loc în Sala de Consiliu a Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest semnarea contractului de finanţare pentru reabilitarea imobilului Liceului Tehnologic Sântana. 550 de elevi vor beneficia de infrastructura de învățământ reabilitată.

Semnatarii contractului de finanțare au fost domnii Daniel Sorin TOMUȚA – Primar al Orașului Sântana și reprezentant al beneficiarului finanțării nerambursabile – şi Sorin MAXIM – Directorul general al Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Vest, Organism Intermediar pentru Programul Operaţional Regional în Regiunea Vest.

Proiectul pentru care a fost semnat contractul de finanțare „Reabilitare imobil Liceul Tehnologic Sântana, județul Arad” beneficiază de finanțare nerambursabilă acordată în cadrul axei prioritare 3 „Îmbunătățirea infrastructurii sociale” și a domeniului major de intervenție 3.4 „Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea și echiparea infrastructurii educaționale preuniversitare, universitare și a infrastructurii pentru formare profesională continuă” al Regio-Programul Operațional Regional (Regio-POR).

Perioada de implementare a proiectului este de 12 luni iar pe parcursul acesteia se va reabilita și moderniza întreaga unitate de învățământ tehnic și profesional din Sântana cuprinzând 10 săli de clasă, 7 cabinete, o bibliotecă, grupurile sanitare și vestiarul.

Valoarea totală a proiectului este de 615.963,08 lei (aproximativ 140.115,80 euro) iar valoarea finanțării nerambursabile este de 558.450,10 lei (aproximativ 127.033,07 euro).

***

În data de 5 mai 2014 s-a încheiat perioada pentru depunerea proiectelor – perioadă ce a început în 12 martie 2014 – în vederea obținerii de finanțare nerambursabilă în cadrul celui de-al doilea apel de proiecte al domeniului major de intervenție 3.4 Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea și echiparea infrastructurii educaționale preuniversitare, universitare și a infrastructurii pentru formare profesională continuă al Regio-Programul Operațional Regional. Până la această dată limită, în Regiunea Vest au fost depuse spre finanțare 40 de proiecte cu o valoare a finanțării nerambursabile de 31,78 milioane euro. Dintre acestea, au fost contractate 26 proiecte cu o valoare nerambursabilă de 19,81 milioane euro, 7 proiecte – cu o valoare a finanțării nerambursabile de 10,54 milioane euro – se află în etapa de precontractare/evaluare iar 7 proiecte – cu o valoare a finanțării nerambursabile de 1,43 milioane euro – au fost respinse. În consecință, finanțarea nerambursabilă solicitată în Regiunea Vest – în cadrul celui de-al doilea  apel de proiecte – depășește cu 69,74% alocarea regională.

No Comments

Comments for Liceul Tehnologic Sântana va fi reabilitat cu fonduri nerambursabile prin Regio-Programul Operațional Regional are now closed.