Sergiu Bîlcea, vicepreședinte al Consiliului Județean: „Tot județul pierde fiindcă PSD a respins preluarea Cetății Șiria de către Consiliul Județean!”

Written by admin. Posted in Social, Top News

Tagged: , , , , , ,

Published on octombrie 11, 2016 with No Comments

sergiu-bilcea

În urma întâlnirii de ieri dintre conducerea Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest și primarii din județul Arad, în cadrul căreia au fost prezentate oportunitățile de finanțare din bani europeni pentru autoritățile publice locale și județene pentru anul viitor, vicepreședintele Consiliului Județean Sergiu Bîlcea și-a arătat din nou îngrijorarea privind posibilitatea de accesare de fonduri pentru reintroducerea în circuitul turistic a cetăților Șiria și Șoimoș. „După o discuție avută cu domnul Sorin Maxim, directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest, îmi exprim din nou regretul că nu a fost aprobată preluarea Cetății Șiria. Din nou modul politic în care au votat consilierii PSD ne arată că aceștia nu doresc să aducă fonduri în Arad, să aducă plus valoare pentru arădeni” a declarat vicepreședinte al Consiliului Județean, Sergiu Bîlcea.

Vicepreședintele Consiliului Județean precizează că dacă Cetatea Șiria nu va fi preluată de autoritățile județene în timp util, acestea vor pierde șansa de a accesa anul acesta fonduri europene pentru acest obiectiv prin Programul Operațional Regional. Dacă nu vom depune proiectul pentru finanțare până în 25 noiembrie, nu vom putea demara procedura accesării de fonduri și de aici încolo toate demersurile se vor decala. Consider ca inoportun un refuz politic din partea colegilor din PSD într-o privință care privește dezvoltarea infrastructurii Județului Arad” a mai declarat Sergiu Bîlcea.

Conducerea Consiliului Județean Arad precizează că programul de reabilitare și reintroducere în circuitul turistic a cetăților Șiria și Șoimoș va fi derulat pentru ambele obiective așa cum a fost anunțat. Preluarea Cetății Șiria separat de Cetatea Șoimoș a fost propusă ca soluție pentru a putea demara procesul de accesare de fonduri pentru acest obiectiv încă de anul acesta, urmând ca același demers să fie repetat și în cazul celei de-a doua cetăți, atunci când Primăria Lipova va completa documentația necesară în acest sens.

Accesarea fondurilor și momentul demarării lucrărilor nu au fost și nici nu vor fi condiționate în niciun fel de aparteneța politică a primarilor din localitățile pe raza cărora se află cele două cetăți. Obiectivele vor intra în reabilitare în cel mai scurt timp posibil, imediat ce vor fi întocmite documentațiile necesare.

No Comments

Comments for Sergiu Bîlcea, vicepreședinte al Consiliului Județean: „Tot județul pierde fiindcă PSD a respins preluarea Cetății Șiria de către Consiliul Județean!” are now closed.