„Let’s Do It, România” este cel mai mare proiect de implicare socială din România

Written by admin. Posted in Uncategorized

Tagged: , , ,

Published on septembrie 21, 2016 with No Comments

curatenie

„Let’s Do It, România” este cel mai mare proiect de implicare socială din România, care îşi propune să responsabilizeze autorităţile şi cetăţenii în ceea ce priveşte gestiunea corectă a deşeurilor si aplicarea legislaţiei de mediu.

Proiectul işi propune curăţarea arealelor naturale de pe teritoriul întregii ţări într-o singură zi, 24 septembrie 2016.

Implicarea Sistemului de Gospodărire a Apelor Arad şi a sistemelor din judeţ în acest proiect, constă în: identificarea locurilor care trebuie igienizate, centralizarea datelor, stabilirea traseelor, distribuirea în teritoriu a materialelor specifice ecologizării, luarea tuturor măsurilor preventive de securitate a muncii (accidente) şi munca voluntară.

Angajatii Sistemului de Gospodărire a Apelor Arad, vor participa cu un număr aproximativ de 200 voluntari, angajaţi ai sistemului si elevi ai Şcolii Gimnaziale Nr. 21 “Aurel Vlaicu” Arad, ai Grupului Scolar Săvârşin şi ai Grupurilor Școlare din orasul Lipova;

Colectarea deşeurilor se va face din zonele aflate în proximitatea apeleor Râului Mureş, astfel:

– Arad, km 7-8 (dig mal stâng),

– Săvârşin, Valea Troaş,

– Lipova: Faleza Râului Mureş, Valea Maria Radna şi Valea Şoimoşului.

Sistemul Hidrotehnic Lipova participă la această acţiune în parteneriat cu Primăria Oraţului Lipova, cu Ocolul Silvic Lipova, cu Centrul Judeţean de Voluntariat – Filiala Lipova, cu Asociaţia „Excelsior” Arad şi cu Parcul Naţional „Lunca Mureşului” Arad.

Sacii cu deşeuri vor fi colectaţi din locurile apropiate drumurilor de acces, urmând  a fi transportaţi de către operatorii de salubritate de pe raza localităţii igienizate.

Pe această cale, dorim să sensibilizăm opinia public „Să păstrăm apele curate!”.

No Comments

Comments for „Let’s Do It, România” este cel mai mare proiect de implicare socială din România are now closed.