Iustin Cionca: Enel a eşuat, în judeţul Arad! Furnizorii de utilităţi nu au un plan eficient de acţiune pentru situaţiile de urgenţă!

Written by admin. Posted in Politica

Tagged: , , ,

Published on septembrie 20, 2017 with No Comments

La ora 6 în această dimineaţă 4161 abonaţi Enel din judeţul Arad sunt încă fără energie electrică! Numărul localităţilor afectate este 17, peste noapte echipele de pe teren au avansat foarte greu, aproape deloc.

Urgia de duminică ne demonstrează că Guvernul trebuie să impună şi marilor furnizori de utilităţi un plan de intervenţii măcar în situaţii limită şi, prin instituţiile sale de control, să ia mult mai în serios reclamaţiile cetăţenilor chiar şi atunci când deranjează marile companii. Faptul că acum iese premierul sau câte un parlamentar cu declaraţii populiste nu ajută pe nimeni.

Situaţia catastrofală determinată de furtuna de duminică ne demonstrează că instituţiile publice au acţionat rapid şi eficient pentru înlăturarea efectelor calamităţii. ISU, SMURD, Jandarmeria, Poliţia, Consiliile Judeţene, Primăriile şi Prefecturile au fost prompţi. Însă constatăm o mare problemă la companiile private care ar fi trebuit să acţioneze, şi mă refer în primul rând la Enel, luată total pe nepregătite de urgie. În judeţul Arad, la trei zile după furtună, încă mai sunt peste 4000 de gopodării fără energie electrică, iar Enel nu reuşeşte să suplimenteze numărul echipajelor şi să rezolve urgent situaţia. Este nevoie, iată, de o catastrofă ca şi politicienii de la Bucureşti să remarce, în sfârşit, că semnalele transmise de noi, de la Arad, sunt reale şi că există sincope în funcţionarea Enel şi relaţia sa cu clienţii nu numai atunci când plouă abundent sau ninge, ci şi când bate vântul, e caniculă sau ger. Practic, Enel cumulează probleme nerezolvate în dezavantajul abonaţilor săi şi nu ştie sau nu vrea să le rezolve, pentru că nu are niciun fel de consecinţe.

Vă reamintesc reclamaţiile frecvente din zona Curtici, Ineu, de pe Valea Mureşului. Nu există regiune a judeţului Arad de unde să nu primi zilnic sesizări referitoare la defecţiuni persistente. Totuşi, astăzi suntem în situaţia ca mii de arădeni să nu ştie când vor avea din nou energie electrică în locuinţele lor!

 

No Comments

Comments for Iustin Cionca: Enel a eşuat, în judeţul Arad! Furnizorii de utilităţi nu au un plan eficient de acţiune pentru situaţiile de urgenţă! are now closed.