Iustin Cionca: „Anul viitor Aradul ajunge printre primele județe în România la colectarea selectivă a deșeurilor!”

Written by admin. Posted in Utile

Tagged: , , , ,

Published on octombrie 23, 2017 with No Comments

Județul Arad este printre primele în România unde vom pune accentul pe colectarea selectivă a deșeurilor! De la media națională de sub 5% ne-am propus să ajungem, într-un an de zile, la aprox. 30%. La Consiliul Județean am semnat astăzi contractul cu reprezentanții Retim Timișoara, care vor colecta deșeurile, și cu 24 de primării, printre care Nădlac, Pecica și Curtici. Proiectul este în valoare de 30 de milioane de euro și cuprinde și municipiul Arad! Muncim pentru arădeni, muncim pentru Arad!” – a declarat președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.

Președintele susține că proiectul presupune și o informare a cetățenilor, ca aceștia să înțeleagă exact ce înseamnă colectarea selectivă, care sunt beneficiile ei și ce efort presupune.

În acest moment, dintre cele 34 de județe care au aplicat pentru proiectul european de management al deșeurilor, 12 au finalizat în termen documentația, iar în județele Arad, Timiș, Neamț, Sibiu și Covasna proiectul a început să funcționeze.

No Comments

Comments for Iustin Cionca: „Anul viitor Aradul ajunge printre primele județe în România la colectarea selectivă a deșeurilor!” are now closed.