Agricultorii arădeni pot folosi nămolul ca şi îngrăşământ

Written by admin. Posted in Top News, Utile

Tagged: , , , ,

Published on octombrie 28, 2013 with No Comments

Luni, 28 octombrie o conferinţă Compania de Apă Arad a organizat o conferinţă adresată agricultorilor din judeţ, având ca scop informarea acestora cu privire la avantajele utilizării în agricultură a nămolului provenit de la staţiile de epurare.

Prin acest proiect major de investiţii, Operatorul Regional S.C. Compania de Apă Arad S.A., în calitate de beneficiar, oferă gratuit operatorilor agricoli din regiune nămolul rezultat din procesul de epurare a apelor, nămol pe care aceştia îl pot folosi ca pe un îngrăşământ eficient pentru culturile agricole.

Cu prilejul întâlnirii, reprezentanţii proiectului şi experţii de mediu au oferit operatorilor agricoli toate informaţiile necesare, anunţându-şi disponibilitatea de a asigura şi asistenţa tehnică pentru înţelegerea  beneficiilor utilizării nămolului la principalele culturi din regiune, în condiţiile locale de sol, climat şi practici agricole.

Trebuie remarcat că printre cei prezenţi s-a aflat şi reprezentantul firmei Agrogil, care foloseşte deja această tehnică, în zona Aradului, cu rezultate foarte bune.

No Comments

Comments for Agricultorii arădeni pot folosi nămolul ca şi îngrăşământ are now closed.