ITM-ul cu ochii pe constructori

Written by admin. Posted in Utile

Tagged: , , ,

Published on octombrie 09, 2015 with No Comments

bloc_reabilitare

Datorită complexităţii şi existenţei riscurilor specifice, activităţile din domeniul construcţiilor, sunt activităţi în care riscul de accidentare pentru lucrătorii este de doua ori mai mare, iar riscul de deces este chiar de trei ori mai ridicat, în raport cu lucrătorii din alte sectoare de activitate.

În acest context, la nivel naţional, se derulează de mai bine de 8 luni de zile, mai exact din luna februarie, acţiunea intitulată generic „Verificarea modului de respectare a cerinţelor minime de securitate şi sănătate în muncă la lucrările din domeniul construcţiilor”.

Obiectivul specific al acţiunii este verificarea respectării, de către angajatorii din construcţii, a cerinţelor legale în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă la şantierele temporare şi mobile în care se desfăşoară: lucrările de săpături;, lucrările de termoizolaţii.

Desfăşurându-se în două etape şi anume: una de instruire şi una de control, această campanie vizează angajatorii şi lucrătorii care îşi desfăşoară activitatea în domeniul construcţiilor privind utilizarea în muncă de către lucrători a echipamentelor de muncă specifice domeniilor construcţiilor de clădiri şi a lucrărilor speciale de construcţii.

Astfel, în perioada campaniei, inspectorii de muncă pe linia securităţii şi sănătăţii în muncă au controlat 24 agenţi economici, unde au fost constatate un număr de 58 deficienţe, fiind aplicate 46 sancţiuni contravenţionale, valoarea amenzilor fiind de 21.000 lei.

No Comments

Comments for ITM-ul cu ochii pe constructori are now closed.