ISU Arad mereu la datorie

Written by admin. Posted in Social

Tagged: , , ,

Published on aprilie 06, 2017 with No Comments

În perioada 01 – 06 aprilie 2017, subunităţile de intervenţie ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „ Vasile Goldiş „ al judeţului Arad au executat 164misiuni şi 11 de recunoaşteri în obiective din raioanele de intervenţie.

S-a acţionat pentru stingerea unui număr de 25 incendii, 1 misiune descarcerare şi 1 misiune de asanare a muniţiei neexplodate.

Modulele SMURD au acţionat pentru acordarea asistenţei medicale în 137 de cazuri.

Pentru eficientizarea intervenţiilor şi optimizarea timpilor de răspuns subunităţile au executat 11 misiuni de recunoaştere în unele obiective din raioanele de intervenţie. Pe timpul misiunilor de recunoaştere se verifică sursele de alimentare cu apă, căile de acces în obiectiv, configuraţia acestuia şi alte elemente care sunt semnificative pe timpul intervenţiei.

Un număr de 23 incendii au fost de vegetaţie uscată, deşeuri sau resturi vegetale. O mare parte a acestor incendii, fiind nesupravegheate şi favorizate de vânt s-au propagat pe suprafeţe foarte mari la livezi sau păşuni împădurite.

Misiunea personalului din cadrul subunităţilor fiind una deosebit de grea datorită imposibilităţii deplasării până la locul incendiului a autospecialelor de intervenţie, suprafeţelor foarte mari incendiate, vântului puternic.

S-a intervenit cu mijloace genistice (lopeţi, cazmale), mături, operaţiunile de intervenţie fiind de lungă durată (4-8 ore), şi necesitând în unele cazuri suplimentarea forţelor cu personal din turele libere.

La toate incendiile de vegetaţie uscată/deşeuri vegetale cauza probabilă este reprezentată de „folosirea focului deschis în spaţii deschise” în vederea curăţării terenurilor.

 

 

 

No Comments

Comments for ISU Arad mereu la datorie are now closed.