Ionel Costin a lansat volumul „Visul din tranşee – Nuvele şi povestiri”

Written by florin coita. Posted in Cultura, Top News

Tagged: , , , ,

Published on mai 14, 2016 with No Comments

ionel costin

Recent, la Port Arthur, având în spate Mureşul şi în faţă prieteni şi colegi dragi, Ionel Costin şi-a lansat volumul „Visul din tranşee – Nuvele şi povestiri”, apărut la Editura MIRADOR

„Avem în faţă o carte care încă mai miroase a cerneală, dar mai miroase şi a carte bună. Ionel Costin, iată, se află la a patra carte, pe care nu numai că a scris-o, dar a reuşit să o şi tipărească. În opinia mea nu o să scape de DNA-ul literar (pentru că există şi aşa ceva), un DNA, care să-l ia pe fiecare şi să-l pună la locul lui” a remarcat editorul Ioan Matiuţ, prezentând publicului cartea.

“Mare lucru am dobândit atunci când am ascultat poveştile, unele trăite, altele auzite de către bunici şi părinţi, locuitori, ieri, pe pământurile Maramureşului.

Am stat mult printre maramureşeni, unde în fapt de seară, pe un cuptioraş, ori la flăcările vreunui foc făcut pe de aproape de vreo stână, şi nu am uitat nimic din ceea ce povesteau sătenii cu inima deschisă. Unele lucruri pe care le-am aşternut pe hârtie le-am închipuit, altele poate chiar or fi fost…” a făcut o mărturisire de suflet, la fel ca în paginile cărţii, Ionel Costin.

No Comments

Comments for Ionel Costin a lansat volumul „Visul din tranşee – Nuvele şi povestiri” are now closed.