Elementele cheie din programul PNL

Written by admin. Posted in Politica, Top News

Tagged: , , , , ,

Published on octombrie 12, 2016 with No Comments

boghicevici-crisan-scheau

Liderii arădeni ai Partidului Național Liberal scot în evidență importanța pe care o au prioritățile PNL pentru o bună guvernare a României și asigurarea unui trai decent al cetățenilor.

Vicepreședintele CJA, Claudia Boghicevici consideră că PNL este singurul partid care vine în acest moment cu soluții concrete și realiste pentru problemele actuale din educație: Ne dorim cu toții o Românie prosperă și sigură, iar pentru aceasta este nevoie ca educaţia să ocupe un rol central în societatea noastră. Educaţia este cel mai bun program anti-sărăcie, care va duce la existența a mai puțini șomeri, mai puțini analfabeți și la o rată în scădere a abandonului școlar. Iar pentru acestea, PNL propune soluții simple și sigure care pot fi ușor de implementat. Ca țară este clar că avem nevoie de: mai multi absolvenți de şcoli profesionale, cu calificări reale, de licee profesionale la standarde moderne, examene de admitere la licee, diferențiate, în funcție de liceul pe care-l urmează, bacalaureat diferențiat, în funcție de profilul liceului, cu acces diferit spre universități. Bineînțeles că trebuie modificat conținutul manualelor, simplificat și adaptat la cerințele și sistemele de evaluare. După o guvernare dezastruoasă a PSD, pot spune cu încredere că Partidul Național Liberal are expertiza și capacitatea de implicare pentru a aduce schimbările în bine, atât de necesare, în educație” a încheiat vicepreședintele PNL Arad, Claudia Boghicevici.

În privința măsurilor economice din programul PNL, deputatul Ion Șcheau ne spune că: În viziunea noastră, modelul liberal de dezvoltare este ancorat în câteva repere economice şi instituţionale esenţiale: stimularea mediul de afaceri, a investiţiilor şi a iniţiativelor antreprenoriale, care să genereze prosperitate în societatea românească, să dinamizeze inclusiv reformele din sfera sectorului public şi să încurajeze, în acelaşi timp, comportamentul onest în afaceri şi în relaţiile dintre stat şi contribuabili. Obiectivul pentru România, pe care PNL îl consideră fundamental, este regândirea rolului statului în economie prin extinderea libertăţii economice”.

Referitor la măsurile liberalilor privind sistemul de sănătate românesc, consilierul județean, Corina Crișan menționează faptul că: PNL își propune o regândire a strategiei naționale, în ceea ce privește sistemul de sănătate din România, una din principalele priorități în revoluționarea și eficientizarea acestui sistem reprezintă dezvoltarea medicinei preventive cu implementarea programelor naționale de prevenție și educație în sănătate. În privința priorităților noastre ce vizează medicina curativă, ne propunem construcția a 8 spitale regionale, însă fără specialiști în domeniul medical, eforturile noastre de a aduce schimbări benefice în sistemul de sănătate românesc, vor fi în zadar. Astfel că PNL își propune stoparea migrației medicilor, prin asigurarea disponibilului și a bugetelor necesare creșterii fondului de salarii atât specialiștilor în sănătate cât și celor direct implicați în buna desfășurare a activităților medicale” a concluzionat prim-vicepreședintele PNL Arad, Corina Crișan.

No Comments

Comments for Elementele cheie din programul PNL are now closed.