Ionel Ciupe și-a „donat” ziua de naștere pentru două fete cu talent la pictură

Written by florin coita. Posted in Social, Top News

Tagged: , , , , , ,

Published on aprilie 18, 2016 with No Comments

ciupe fete 1

ALDE Arad a organizat azi o conferință de presă cu un subiect inedit, un proiect de susținere a două adolescente deosebit de talentate la pictură, care au primit un cadou din partea prietenilor președintelui organizaţiei arădene, Ionel Ciupe.

“Astăzi este ziua mea de naștere și am primit o sugestie de la cei din organizația de tineret ALDE, aceea de a-mi “dona” ziua de naștere. Concret, mi-am sunat prietenii apropiați și i-am rugat să nu îmi facă niciun fel de cadou,  ci să doneze banii pentru o cauză nobilă, pentru două fete tinere și talentate la pictură din județul Arad, mai precis din satul Ostrov, comuna Birchiş. Cele două se numesc Narcisa (16 ani) şi Cristina (15 ani) Cioară, şi sunt eleve, foarte bune, ale liceului din Săvârșin.

Au o situaţie familială delicată, tatăl lor a decedat în luna ianuarie a acestui an, iar mamei nu îi este uşor. Și eu când aveam vârsta fetelor am trecut prin aceeași situație, mama mea fiind nevoită să se descurce singură pentru a ne întreține la școală, pe mine și pe fratele meu mai mic. Ce este deosebit la modul în care cele două tinere pictează este faptul că lucrează împreună la același tablou. Singurele picturi individuale sunt cele pe sticlă, de obicei icoane de mici dimensiuni.

Îmi doresc să se alăture acestui proiect caritabil cât mai multe persoane, dar și instituții publice pentru ca aceste două fete minunate să aibă o șansă de a-și demonstra și șlefui talentul. Creațiile lor, deocamdată din sfera picturii naïve, pot fi, peste ani, ocazii de promovare a Aradului în țară și în străinătate. Nu putem să rămânem indiferenți în fața copiilor talentați pe care îi avem. Trebuie să-i susținem pentru că ei sunt cei care vor construi viitorul de mâine” a declarat Ionel Ciupe.

“Am început să pictăm de prin clasa I-a. Pictăm amândouă la același tablou, așa ne-am obișnuit de mici. Una desenează și cealaltă pictează. Ne-am bucurat foarte tare când cineva din partea domnului Ionel Ciupe ne-a contactat ca să ne ajute să putem picta mai mult, și chiar să ne sprijine pentru a urma cursurile Liceului de Arte “Sabin Drăgoi” din Arad” şi-a exprimat speranţa Narcisa, cea mai mare dintre cele două surori.

“Ne simțim foarte bine când pictăm și ori de câte ori avem posibilitatea ne refugiem împreună în pictură. Ne-am bucura tare mult să avem posibilitatea de a învăța de la profesioniști cum să pictăm. Până acum am făcut-o intuitiv” a spus Cristina.

“Fetele moștenesc talentul de la mine, de când erau mici mă imitau, eu pictam și ele voiau să facă ce făceam și eu. De asemenea, și tatăl fetelor avea talent de artist, însă din păcate a decedat anul acesta din cauza cancerului. Fac tot efortul pentru ele, dacă eu nu am ajuns să îmi pun în valoare talentul sper ca măcar ele să reușească, sunt tot ceea ce mi-a mai rămas. Din păcate îmi revin destul de greu după moartea soțului, dar încerc să mă adun pentru a avea grijă de fete” a precizat Ligia Cioară, mama fetelor.

Ionel Ciupe a mai anunţat că mâine va avea o întâlnire cu conducerea Liceului de Artă “Sabin Drăgoi”, pentru a discuta despre condiţiile unui viitor transfer a celor două surori la această instituţie de învăţământ, unde pot beneficia de coordonarea unor profesioniști.

Orice persoană care dorește să le sprijine pe Narcisa și pe Cristina pot face donații în contul RO30RZBR0000060018415982, pe numele Cioară Ligia (mama fetelor) deschis la Raiffeisen Bank. 

 

 

 

No Comments

Comments for Ionel Ciupe și-a „donat” ziua de naștere pentru două fete cu talent la pictură are now closed.