Ionel Ciupe: „Remanierea, o strategie de PR pentru a mai drege imaginea dezastruoasă a Cabinetului Cioloș”

Written by florin coita. Posted in Politica, Top News

Tagged: , , , ,

Published on iulie 07, 2016 with No Comments

ciupe

Liderul ALDE Arad, consilierul municipal Ionel Ciupe, nu a lăsat să treacă neobservată această remaniere guvernamentală, făcută în prag de vacanță.

„Este în mod cât se poate de clar o strategie de PR din partea premierului Cioloș, în încercarea acestuia de a mai drege cumva busuiocul. Acesta vrea o rebrenduire a Executivului, vrând să lase impresia că se lucrează și că este atent la problemele țării. Repet însă, imaginea acestui Guvern, impus de la Bruxelles, este una dezastruoasă. Amintesc celor care au memoria scurtă că partidul nostru, prin vocea președintelui Tăriceanu a fost singurul care s-a opus validării în Parlament a acestui cabinet de funcționari. Este evident motivul pentru care nici nu a fost la ultimele discuții inițiate de Cioloș pe subiectul remanierii” a declarat Ionel Ciupe.

În altă ordine de idei, președintele ALDE Arad a spus că dacă tot s-a făcut o remaniere, de ce nu a fost înlocuit și ministrul Agriculturii, Achim Irimescu. Mai ales că liberal democrații au depus și o moțiune de cenzură, nu cu mult timp în urmă. Însă gestul a trecut oarecum neobservat, „ba mai mult, premierul Cioloș a făcut un adevărat scut în jurul acestui ministru. Trebuie să spunem, pentru a nu știu câta oară, că  subvențiile nu au fost acordate încă, deși termenul limită era de 30 iunie. Totul s-a prelungit pentru luna octombrie, adică mai trece un trimestru. În acest timp, fermierii români nu au finanțare. Și mai dorim ca agricultorii noștri  să fie competitivi. Asta în timp ce agricultorii din alte țări UE primesc subvenții peste subvenții. Nu mai amintesc de programul de irigații, care este oprit la acest moment și pentru care ministrul Daniel Constantin obținuse acordul Parlamentului și o bugetare de un miliard de euro. Un program care trebuia derulat până în 2020, dar în care nu s-a mișcat nimic până acum. Irimescu parcă a fost pus în fruntea acestui minister ca să frâneze lucrurile, în loc să le accelereze. Asta este impresia generală” a punctat Ionel Ciupe.

Acesta a mai criticat și ultima găselniță a Cabinetului Cioloș și anume proiectul de țară.

„În primul rând s-a făcut așa, pe repede înainte, când toată lumea este cu gândul la concedii. Unii chiar au zis că în zece ani de la aderare nu s-a făcut un asemenea demers. Iarăși trebuie să reamintesc că, încă din 2007, președintele Călin Popescu-Tăriceanu, pe atunci și premier al României a lansat proiectul «România a șaptea forță a Europei». Un program clar, cu termene, cu obiective precise, nu o însăilare de cuvinte și aprecieri generale  care nu dau niciun element concret” a conchis liderul ALDE Arad, Ionel Ciupe.

 

No Comments

Comments for Ionel Ciupe: „Remanierea, o strategie de PR pentru a mai drege imaginea dezastruoasă a Cabinetului Cioloș” are now closed.