(O)poziție (ne)firească! „Hora” bucuriei în „groapa” cu ștaif spaniol

Written by admin. Posted in Sport, Top News

Tagged: , , , ,

Published on septembrie 28, 2020 with No Comments

UTA era creditată cu șanse mici de a realiza o surpriză în „Groapă”, în fața unui Dinamo pe val, cu Contra la pupitru și garnisit cu iberici prezentați ca fiind mult peste nivelul campionatului românesc.

Mă rog! Deocamdată, mie personal, „câinii” nu mi s-au părut a depăși valoarea de ansamblu a unei formații bune din România, gen Botoșaniul, de exemplu. Având o liotă de lăudători „dezinteresați” atât în presa scrisă cât și în studiourile de sport, Dinamo era văzută după Mediaș nu doar ca virtual calificată în play-off ci și cu șanse la atacarea titlului.

Sub aceste auspicii urma să se desfășoare meciul din această seară, doar că lucrurile nu au stat chiar așa. UTA nu a părut speriată nici de Contra nici de „armada” spaniolă, iar cu modestie, tenacitate și un pic de șansă a dat peste cap toate calculele marilor specialiști de pe Dâmbovița.

Deocamdată, UTA și-a câștigat statutul de „nucă tare”, așa considerând-o și Ion Crăciunescu, care lansa aseară chiar un avertisment pentru viitorii adversari ai arădenilor. E un prim pas spre intrarea în grupul formațiilor care nu pot fi ignorate atunci când se fac anumite calcule.

Cu ce impresie am rămas din „Groapă”? Atunci când a trebuit să se apere, UTA a părut foarte greu de depășit, în special pe zona centrală, acolo unde experiența jucătorilor și buna organizare tactică au reprezentat principalele atu-uri ale „Bătrânei Doamne”. Problemele apar de la mijloc în sus. Se simte că avem nevoie de un jucător care să știe să țină de minge dar și să fie capabil să lanseze viteziști, gen Buhăcianu, Ursu sau Denis Rusu ori să valorifice forța de pătrundere a unui Hora sau Cipri Rus.

Indiscutabil, victoria cu Dinamo a fost și una de moral. Am reușit să depășim o barieră psihologică, acea mult dorită victorie la revenirea în primul eșalon, ea fiind obținută în fața unui adversar cu pretenții. Gyusi Balint și elevii săi merită toate felicitările. Dar euforia trebuie să fie scurtă pentru că și Clinceniul e o „nucă tare”, iar meciul de luni nu se anunță deloc ușor. Trebuie să legăm două victorii, iar cele două săptămâni de pauză care urmează pot crește calitatea în exprimare a alb-roșiilor. Pentru că UTA are potențial, important e ca acesta să fie valorificat!

FANU’

 

No Comments

Comments for (O)poziție (ne)firească! „Hora” bucuriei în „groapa” cu ștaif spaniol are now closed.