Ionel Ciupe: „PNL încearcă să manipuleze opinia publică“

Written by admin. Posted in Politica, Top News

Tagged: , , , , , ,

Published on iulie 01, 2015 with No Comments

Ionel Ciupe, copreședinte ALDE Arad, consideră că PNL încearcă să manipuleze opinia publică, prezentând aprobarea de către Parlament a numirii lui Mihai Răzvan Ungureanu şef al Serviciului de Informaţii Externe ca pe o pierdere a majorităţii parlamentare de către Guvern.

„Lucru total neadevărat, dar care trebuie subliniat, pentru ca românii să nu cadă în „capcana băsiştilor”, care ştiu că la alegerile din 2016 nu vor avea nicio şansă de „a-şi lua ţara înapoi” şi, din acest motiv, caută cu disperare să dea dea o lovitură de stat înainte de alegeri.

Imediat după anunţarea votului favorabil lui MRU – în condiţiile neparticipării PSD şi ALDE – penelisto-băsiştii au anunţat cu satisfacţie că Guvernul PSD nu mai există, deoarece şi-a pierdut susţinerea în Parlament şi s-a format o nouă coaliţie, care va da un nou Guvern.

Nimic mai fals, şefia SIE nu are nimic de-a face cu guvernarea, nu coaliţia de guvernare a votat, ci fiecare partid al coaliţiei, fără constrângeri şi fără decizii în cadrul coaliţiei. Lucru subliniat, dealtfel, chiar de către Gabriel Oprea, liderul UNPR, care a repetat de mai multe ori că nu se pune în discuţie guvernarea, ci o propunere a preşedintelui Iohannis, pe care o susţine.

Liderii aşa zisului PNL ştiu acest lucru, dar încearcă să speculeze la maximum, în speranţa că vor speria parlamentari de la toate partidele, ca să voteze viitoarea moţiune de cenzură.

În opinia mea, faptul că aşa zişii PNL-işti, în fapt băsişti până în măduva oaselor, s-au lăudat că au format o majoritate de circumstanţă, conturând o coaliţie „de dreapta” împreună cu câţiva ortaci ai lui Geoană, cu UDMR-işti adulmecând închiderea dosarelor de prăduire a avutului României şi cu nişte aleşi ai OTV – vistelor de la cratiţă, demonstrează că PNL nu mai există. Că singurul reprezentant al liberalismului românesc este ALDE, membru al familiei liberale europene. Nu am nicio îndoială că românii vor înţelege că ne paşte pericolul reîntoarcerii triumfaliste la putere a oamenilor lui Băsescu, pe care, iată, uneltele rămase pe funcţii ale acestuia le protejează în continuare. Doar o forţă liberală autentică, de centru-dreapta puternică, va putea să ţină piept ofensivei dictatoriale, mascată şi revopsită“ a declarat Ionel Ciupe.

No Comments

Comments for Ionel Ciupe: „PNL încearcă să manipuleze opinia publică“ are now closed.