„În pas de vals“ – Muzică și balet, în această seară, pe scena Teatrului de Vară ETHOS

Written by admin. Posted in Cultura, Top News

Tagged: , , , , ,

Published on iulie 08, 2015 with No Comments

Arădenii se vor putea bucura în această seara de întreaga splendoare a valsului vienez, admirat de o lume întreagă grație transmisiunilor directe de televiziune ale celebrului Concert de Anul Nou al Filarmonicii din Viena.

Pe scena Teatrului de Vară ETHOS vor evolua artiști de elită, prezenți pe afișele unor spectacole de excepție.

Maria Yakovleva, este prim-solistă a Baletului Operei de Stat din Viena, a studiat la Academia de Balet Vaganova din Rusia și a fost solistă a celebrului Teatru de Balet Maryinsky.

Laura Nistor, născută în România, a studiat la Academia de Balet din Budapesta. Începând din anul 2008 face parte din Ansamblul Baletului Operei de Stat din Viena. Mihail Sosnovschi s-a născut în Republica Moldova, la Chișinău, a studiat la Conservatorul din Viena, a fost angajat al Operei din Paris, actualmente este solist în Ansamblul Baletului Operei de Stat din Viena.

Alexandru Tcacenco, născut tot la Chișinău în Republica Moldova a studiat la Viena și este de asemenea solist al Operei de Stat din Viena.

”Buchetul” muzical oferit poartă celebra semnătură a lui Johann Strauss și va fi interpretat de Ansamblul ”Johann Strauss Modern”, sub conducerea muzicală a flautistului Constantin Talmaciu.

Conceput  pe schema orchestrală a capelei instrumentale inițiată de ”Regele Valsului” la Viena, în urmă cu mai bine de un secol, Ansamblul ”Johann Strauss Modern”, înființat la Arad de către flautistul Constantin Talmaciu în anul 2008, abordează cu precădere compozițiile ”Dinastiei” Strauss completate cu  celebre lucrări înscrise în același gen muzical.

Încă de la primele apariții în public, tânărul ansamblu orchestral arădean  s-a bucurat de apreciere și succes. Într-o configurație instrumentală deschisă și spre alte genuri muzicale, camerale sau orchestrale, Ansamblul arădean ”Johann Strauss Modern” se evidențiază pe scena muzicală românească prin interpretarea corectă din punct de vedere stilistic a genului muzical abordat,  reușind să transmită de fiecare dată publicului, farmecul și firescul muzicii vieneze.

Intrarea este liberă. Vă aşteptam cu drag!!

No Comments

Comments for „În pas de vals“ – Muzică și balet, în această seară, pe scena Teatrului de Vară ETHOS are now closed.