Halterofilii arădeni confirmă încă odată valoarea

Written by admin. Posted in Sport, Top News

Tagged: , , , , , ,

Published on noiembrie 17, 2013 with No Comments

La Campionatele Naţionale de haltere de la Bistriţa, competiţie rezervată seniorilor au fost prezenţi şi halterofili arădeni de la cluburile CSM Arad şi AMEFA. Aşa cum era de aşteptat aceştia şi-au reconfirmat din nou valoarea.

Vârful piramidei delegaţiei arădene a fost Florin Vizitiu (foto), de la CSM Arad, care a devenit triplu medaliat cu aur la categoria 56 de kilograme: 110 kilograme la smuls, 130 la aruncat şi 240 total.

Reprezentant al aceluiaşi club, Teodor Bilegan a cucerit două medalii de bronz la categoria 77 de kilograme: 136 la smuls și 296 la total.

Tot pe a treia treaptă a podiumului a urcat Paul Pantea la categoria 105 kilograme, procedeul smuls, cu 126 de kilograme ridicate, în timp ce la total şi aruncat s-a clasat pe locurile IV şi V.

Adrian Lingurar a fost şi el aproape de o frumoasă performanţă la categoria +105 kilograme, clasându-se de trei ori pe locul IV, cu 115 kilograme la smuls, 130 la aruncat şi 245 la total.

Alţi doi tineri halterofili ai CSM-ului au avut clasări bune: Adrian Antal a ocupat locul VI la smuls şi locul VII la aruncat şi total în cadrul categoriei 56 de kilograme, iar Sebastian Călugăreanu s-a ales cu două locuri 5 şi un loc 6 la 77 de kilograme. Cu excepţia lui Paul Pantea, care îl are antrenor pe Adrian Crişan, ceilalţi sportivi enumeraţi mai sus sunt pregătiţi la CSM Arad de tandemul Adrian Jigău – Pavel Sebeşan.

„Nu pot decât să mă declar mulţumit cu cele şase medalii, dintre care trei  de aur. Florin Vizitiu şi-a reconfirmat valoarea şi a confirmat performanţele din acest an. Trebuie să menţionez că niciunul dintre sportivii noştrii nu sunt seniori, am concurat cu trei juniori I şi restul cadeţi. În acest an mai avem cupa Timişoara din 30 noiembrie, iar Florin Vizitiu va concura în 5-7 decembrie la cupa Mondială din Azerbaidjan”  a precizat antrenorul coordonator al secţiei de haltere de la CSM Arad, Adrian Jigău.

Deloc de neglijat a fost şi comportarea halterofililor clubului AMEFA, pregătiţi de antrenorii Gheorghe Biriş şi Gheorghe Rafa, care au reuşit deasemenea să cucerească şase medalii.

Sorin Cazacu a devenit triplu vicecampion naţional la categoria +105 kilograme, cu 140 la smuls, 175 la aruncat şi 315 total, iar Răzvan Nicoară la categoria 69 de kilograme a strâns trei medalii de bronz, 121 smuls, 151 aruncat şi 272 total.

„Sunt mulţumit de rezultate, suntem în grafic. Răzvan este încă la tineret, iar Sorin merită tot respectul. La 40 de ani, probabil este unul dintre cei mai longevivi halterofili de la noi din ţară, puţini au concurat şi vor mai concura până la vârsta asta” a declarat preşedintele clubului AMEFA,  antrenorul emerit Gheorghe Biriş.

No Comments

Comments for Halterofilii arădeni confirmă încă odată valoarea are now closed.