Guvernul Ponta oligat să renunțe la ciubuc

Written by admin. Posted in Politica

Tagged: , , , , ,

Published on mai 28, 2015 with No Comments

Plenul Senatului a adoptat, miercuri, 27.05.2015, proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului 8/2015, precum şi amendamentele Comisiei de buget, prin care sunt eliminate prevederile privind impozitarea bacşişului.

Senatorul PNL Constantin Traian Igaş a criticat încă de la început şi a fost împotriva impozitării bacşişului, formulând o întrebare adresată Ministrului Finanţelor Publice prin care expune poziţia celor afectaţi de această ordonanţă. Senatorul arădean a semnalat faptul că în urma impozitării bacşişului vor apărea probleme cum ar fi: creşterea birocraţiei, creşterea ratei şomajului, costuri suplimentare pentru agenţii economici.

„Eliminarea prevederilor privind impozitarea bacşişului este o decizie bună, însă astfel de experimente făcute pe nervii şi sărăcia oamenilor, într-o perioadă în care aceştia şi-au pierdut încrederea în guvernanţi, este ceva inadmisibil! Cu ce ne-am ales din toată treaba aceasta? S-a ajuns la o situaţie ridicolă, din care domnul ministru, Eugen Teodorovici doreşte să iasă basma curată, neasumându-şi faptul că proiectul a fost un eşec. Acesta a declarat că Impozitarea bacşişuşui a fost o experienţă nu un eşec”, ajungând după doar o săptămână de la introducerea impozitului prin ordonanţă de guvern, la concluzia că aplicarea taxării bacşişului ar fi extrem de dificilă”, declară senatorul Constantin Traian Igaş.

 

No Comments

Comments for Guvernul Ponta oligat să renunțe la ciubuc are now closed.