Glad Varga, deputat PNL: „Majorarea amenzilor pentru abandonul deşeurilor aprobată în Comisia pentru mediu şi echilibru ecologic din Camera Deputaţilor”

Written by admin. Posted in Politica

Tagged: , , ,

Published on martie 19, 2019 with No Comments

După dezbaterile susţinute în cadrul şedinţei de astăzi, Comisia pentru mediu şi echilibru ecologic a hotărât să propună plenului Camerei Deputaţilor adoptarea proiectului de lege pentru modificarea Legii nr.211/2011 privind regimul deşeurilor, cu amendamente.

„Apreciez astfel că majorarea semnificativă a cuantumului amenzilor va contribui la limitarea şi chiar stoparea relelor practici din domeniu, descurajând încălcarea dispoziţiilor legii. Totodată introducerea sancţiunii contravenţionale complementare referitoare la ridicarea deşeurilor abandonate şi curăţarea terenului, precum şi eliminarea acestora conform legislaţiei în vigoare va veni în sprijinul autorităţilor publice, care vor fi degrevate de costurile operaţiunilor de ridicare/curăţare/eliminare a deşeurilor şi va integra principiul „poluatorul plăteşte” în dispoziţiile legii.

Deşi, pe parcursul procedurii parlamentare, acest proiect de lege a fost respins de senatorii coaliţiei de guvernare şi a primit aviz negativ în Comisia pentru administraţie publică şi amenajarea teritoriului, Comisia pentru industrii şi servicii şi Comisia Juridică, de disciplină şi imunităţi din Camera Deputaţilor din cauza votului împotrivă dat de majoritatea PSD-ALDE, în plenul Camerei Deputaţilor va intra în dezbatere cu propunerea de adoptare cu amendamente din partea Comisiei pentru mediu şi echilibru ecologic. Sper ca parlamentarii PSD-ALDE să voteze în favoarea acestor prevederi benefice pentru mediu şi sănătatea oamenilor prin aportul lor la dispariţia depozitelor necontrolate de deşeuri” declară deputatul liberal, Glad Varga.

No Comments

Comments for Glad Varga, deputat PNL: „Majorarea amenzilor pentru abandonul deşeurilor aprobată în Comisia pentru mediu şi echilibru ecologic din Camera Deputaţilor” are now closed.