Glad Varga continuă demersurile pentru reducerea birocraţiei care însoţeşte realizarea capacităţilor de producţie a energiei verzi

Written by admin. Posted in Politica

Tagged: ,

Published on decembrie 14, 2022 with No Comments

Camera Deputaţilor a votat ieri un proiect de lege care prevede reducerea TVA pentru livrările pompelor de căldură, panouri fotovoltaice şi panouri solare termice la 5%. Potrivit deputatului liberal arădean Glad Varga, vicepreşedintele Comisiei pentru antreprenoriat şi turism şi membru al Comisiei pentru mediu şi echilibru ecologic, în aceste condiţii, propunerea sa cu privire la acordarea dreptului de construire a capacităţilor de producere a energiei verzi și în lipsa documentaţiilor de amenajare a teritoriului şi de urbanism aprobate devine cu atât mai necesară.

Am votat pentru adoptarea propunerii legislative care prevede reducerea cotei de TVA aferentă livrărilor de pompe de căldură, panouri fotovoltaice şi panouri solare termice, de la cota standard de 19% la 5% asupra bazei de impozitare, în scopul reducerii consumului de energie electrică şi a dependenţei consumatorilor faţă de volatilitatea pieţei de profil.

Odată cu această măsură, menită să stimuleze investiţiile în capacităţi de producere a energiei din surse regenerabile, propunerea mea de a permite acordarea dreptului de construire a acestor capacităţi și în lipsa documentaţiilor de amenajare a teritoriului şi de urbanism aprobate devine cu atât mai necesară. Sper ca şi aceste modificări să fie susţinute de colegii parlamentari pe parcursul dezbaterilor ce urmează”, susţine Glad Varga, deputat PNL de Arad.

Detalii aici: https://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck2015.proiect?cam=2&idp=20437&fbclid=IwAR2XMxTZw1C0te3ecDw91kuojV0CWDp8Dn6NQT0mbfTx5Unv2T9buhljhQY

 

No Comments

Comments for Glad Varga continuă demersurile pentru reducerea birocraţiei care însoţeşte realizarea capacităţilor de producţie a energiei verzi are now closed.