Glad Varga: ”Când statul greșește tot contribuabilul plătește!”

Written by admin. Posted in Social, Top News

Tagged: , , ,

Published on martie 25, 2021 with No Comments

Ne omoară birocrația, erorile din sistemul de stat toate acestea în detrimentul cetățeanului. Am citit pe pagina de Facebook a parlamentarului Glad Varga o speță desprinsă parcă dintr-o comedie cu Birlic. Nu am putut trece cu vederea acest caz așa că am decis să publicăm această postare. Mai jos puteți citi despre ce este vorba:

Am întâlnit în mandatul meu de deputat foarte multe “situații ciudate”, toate venite din partea cetățenilor. Aceasta le întrece pe toate!!

Astăzi am primit la cabinet o fostă vecină, o femeie în vârstă de 77 de ani, sleită de puteri, care mi-a relatat un caz ieșit din comun. Doamna are o fiică și o nepoată stabilite în Germania, care din cauza blocajului impus de pandemie, nu au nicio șansă să vină în România. Fiica doamnei are nevoie de o apostilă (o supralegalizare), care trebuie pusă pe certificatul de naștere al nepoatei, pentru ca aceasta să poată dobândi și cetățenia germană. Până aici nimic nu pare complicat, urmând ca bunica să rezolve toate aceste probleme…..Dar a ajuns la ghișeul surpriză!

Nu se poate rezolva speța! De ce? Pentru că, pe certificatul de naștere al nepoatei, ștampila pusă de către Starea Civilă din cadrul Primăriei Arad era greșită, așa că nu poate fi apostilată. Greșeala? În loc de „Starea Civilă” ștampila conține „Starea Civlă”.

Eu mă întreb unde este problema? Ce vină are această femeie de 77 ani, care a cheltuit o groază de bani pe taxi din pensie, pentru că este greu deplasabilă, iar statul greșește. Așa că am zis să merg personal la cele 2 instituții implicate – Prefectură și Primărie și la un cabinet de avocatură.

Am discutat la Prefectură, cu cei de la starea civilă, iar rezultatul final cade tot în sarcina cetățeanului. Că așa sunt legile, GDPR, etc.

Concluzia:: dacă statul greșește tot contribuabilul plătește.

Nu era logic, în situația dată, ca Primaria să își îndrepte greșeala din proprie inițiativă și să îi înștiințeze pe cei în cauză?! În final, situația se va rezolva: am cerut sprijinul unui prieten ca un avocat cu mandat să poată prelua certificatul de naștere corect.

Pentru că am întâlnit mai multe situații de acest gen, când contribuabilul este pus pe drumuri pentru o greșeală a statului, voi iniția un proiect de lege, în care să fie prevăzut ca orice greșeală pe care statul o face în documente oficiale, să fie reparată pe cheltuiala statului.

No Comments

Comments for Glad Varga: ”Când statul greșește tot contribuabilul plătește!” are now closed.