Claudia Boghicevici: „Avem nevoie de curaj pentru sprijinirea sistemului de asigurări private de sănătate și de viață, așa cum am avut și la momentul crucial când am introdus sistemul de pensii private obligatorii”

Written by admin. Posted in Politica

Tagged: , , , ,

Published on martie 26, 2015 with No Comments

Grupul parlamentar PNL din Camera Deputaților a organizat astăzi dezbaterea ”Măsuri concrete pentru construcţia reală a sistemului de asigurări private de sănătate şi de viaţă”. În cadrul dezbaterii deputatul Claudia Boghicevici, membră a Comisiei pentru muncă și protecție socială și vicelider al grupului parlamentar PNL a susținut necesitatea susținerii sistemului de asigurări private de sănătate și de viață, așa cum a fost sprijinită și introducerea sistemului de pensii private obligatorii.

”Am avut la dezbaterea de astăzi o expunere substanțială a argumentelor pentru care un angajator ar fi tentat sa adopte aceste facilități de asigurări private și de viață pentru angajații săi. Faptul că finanțarea sistemului actual de sănătate se face în proporție de aproape 80% din fonduri publice generează o încărcătură extrem de ridicată pe bugetul statului care nu livrează servicii de sănătate de calitate.Așadar, principalul argument pentru care un angajator ar fi tentat să acorde asigurări private de sănătate și de viață este acela că prin alocarea banilor pentru acest tip de asigurări, ambele părți vor câștiga. Angajatorul va beneficia de deductibilitate, iar angajatul va avea parte de servicii medicale de calitate. Calitatea sistemului românesc de sănătate va crește natural”, a declarat deputatul PNL.

Claudia Boghicevici a subliniat că avem nevoie de uniformizarea limitelor pentru asigurările de sănătate și de pensii. ”Asigurările de viată nu beneficiază de deductibilități în momentul de față, trebuie să găsim soluții de deductibilitate imediate. Ce propune PSD in actualul Cod fiscal modificat? Doar o cumulare a deductibilităților fiscale prin gruparea asigurărilor de sănătate și de pensii. Această propunere nu răspunde în niciun fel necesităților de dezvoltare a pieței și utilizării reale în beneficiul sistemului public.Uniunea Națională a Societăților de Asigurări din România a făcut propunerea creșterii limitelor de deductibilitate la 800 euro pentru asigurări de sănătate(400 euro) și pensii (400 euro).Așadar, avem nevoie de curaj pentru sprijinirea sistemului de asigurări private de sănătate și de viață, așa cum am avut și la momentul crucial când am introdus sistemul de pensii private obligatorii”, a concluzionat deputatul PNL.

No Comments

Comments for Claudia Boghicevici: „Avem nevoie de curaj pentru sprijinirea sistemului de asigurări private de sănătate și de viață, așa cum am avut și la momentul crucial când am introdus sistemul de pensii private obligatorii” are now closed.