Gheorghe FALCĂ: Tinerii fermieri demonstrează că pot face performanță în agricultură!

Written by admin. Posted in Politica

Tagged: ,

Published on decembrie 07, 2022 with No Comments

Trei proiecte inovatoare ale tinerilor fermieri au fost premiate la cel de-al 8-lea Congres european al tinerilor fermieri, care a avut loc miercuri, 7 decembrie, sub tema „Rolul tinerilor fermieri în securitatea alimentară”.

Un tânăr fermier din România, Alin Luculeasa a fost premiat ca având Cel mai bun proiect digital pentru utilizarea dronelor pentru reducerea îngrășămintelor și pesticidelor, creând în același timp noi locuri de muncă. Este un premiu care vine să demonstreze că tinerii au o viziune nouă în agricultură, că pot face performanță și că digitalizarea are un rol extrem de important în eficientizarea muncii. De asemenea, au mai fost premiați și un tânăr fermier din Austria - Simon Kaiblinger, având Cel mai durabil proiect, iar un alt fermier din Bulgaria - Desislava Kaburova a primit premiul pentru Cel mai bun proiect de îmbunătățire a zonelor rurale.

Congresul a fost unul extrem de important pentru viitorul agriculturii europene, 300 de tineri fermieri din 16 state membre participând cu proiecte și idei inovative. După cum au precizat chiar organizatorii evenimentului tinerii fermieri sunt pregătiți să facă față dificultăților actualului context de război și să conducă către un lanț alimentar mai puternic și mai sigur cu UE.

Viitorul alimentației și agriculturii este în mâinile tinerilor fermieri europeni. Aceștia joacă un rol crucial în dezvoltarea unui sector agricol pe deplin durabil – unul care sprijină îngrijirea mediului, acțiunile împotriva schimbărilor climatice și soluțiile inteligente pentru furnizarea de alimente sigure și de înaltă calitate pentru consumatorul european. Tinerii au capacitatea înnăscută de a fi lideri ai transformării sistemului agroalimentar”, a transmis eurodeputatul PNL/PPE, Gheorghe FALCĂ.

No Comments

Comments for Gheorghe FALCĂ: Tinerii fermieri demonstrează că pot face performanță în agricultură! are now closed.