Gheorghe Falcă: “Suntem şi astăzi într-un program blocat de Guvernul României şi, evident, de liderii locali de la USL”

Written by admin. Posted in Politica, Top News

Tagged: , , , , , ,

Published on aprilie 16, 2013 with No Comments

Gheorghe Falcă, primarul municipiuluiArad, a reamintit faptul că s-au împlinit doi ani de când 27 de străzi din municipiuAradtrebuiau modernizate printr-un program național. Este vorba despre Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii (PNDI).

 „Ieri s-au împlinit doi ani de când Consiliul Local Municipal a votat ca 27 de străzi din municipiul Arad să fie transferate în domeniul public al statului şi în administrarea Guvernului României. Astfel, încât aceste străzi să fie modernizate printr-un program naţional. Imediat, în următoarele luni, a fost demarat programul naţional, astfel încât anul trecut, pe această vreme, am fost câştigătorii acestuia, cu finanţare din partea băncilor. Trebuia să intrăm în modernizarea lor (n.r. – a străzilor) şi să ajungem în 2013 – 2014 la finalizarea acestora. Suntem şi astăzi într-un program blocat de Guvernul României şi, evident, de liderii locali de la USL, care nu au făcut nimic ca acest program să demareze şi în judeţul nostru,  astfel încât străzi ca 6 Vânători, Constuţiei, Steagului, Calea Timişorii, Pădurii să fie blocate şi, evident, să nu intre în procedură de modernizare”, a declarat primarul Gheorghe Falcă.

Edilul şef al Aradului a mai adăugat că pe o parte dintre străzile cuprinse în programul național au început lucrările de întreţinere. „Faptul că s-a votat bugetul ne permite nouă să intrăm într-o refacere mică, lucru care este permis ca intreţinere datorită modificării Legii, care a fost făcută în Parlamenrtul României în urmă cu două săptămâni. Dar acest lucru nu rezolvă situaţia, ci arată cât de blocaţi suntem pe aceste 27 de străzi”, a afirmat primarul. Străzile incluse în PNDI, care urmau să fie modernizate sunt: Hunedoarei, Bd.Titulescu, str.Pădurii, Calea Timişorii – tronsonul cuprins între strada Ştefan cel Mare şi linia de cale ferată, Calea 6 Vânători, Magherului, Steagului, Şt. A. Doinaş, Crişan, Cloşca, Ghe. Popa de Teiuş, 1 Decembrie, Ion Şirianu, N. Grigorescu, Orşova, L. Szantay, Transilvaniei, Şincai, Călăraşilor, Simion Popa, Brâncuşi, Şezătorii, Bihorului, Dorobanţilor, Vasile Milea şi Bariţiu.

No Comments

Comments for Gheorghe Falcă: “Suntem şi astăzi într-un program blocat de Guvernul României şi, evident, de liderii locali de la USL” are now closed.