Gheorghe FALCĂ (PNL/PPE): „Bugetul european pentru transport a trecut de votul comisiei din Parlament. România trebuie să folosească banii europeni și să își finalizeze urgent infrastructura de transport.”

Written by admin. Posted in Politica

Tagged: ,

Published on iulie 19, 2023 with No Comments

Bugetul pentru transport pentru anul 2024 a fost votat în cadrul Comisiei TRAN din Parlamentul European. Eurodeputatul Gheorghe FALCĂ a fost raportor din partea Partidului Popular European pentru acest proiect și a transmis: „Am depus amendamente bugetare prin care am solicitat creșterea bugetului pentru Facilitatea privind conectarea Europei (CEF) cu 20% în plus față de estimările comisiei pentru a reflecta reducerile față de anul trecut. Am subliniat nevoile masive de investiții pentru decarbonizarea transporturilor și creșterea bruscă a prețurilor construcțiilor și materiilor prime, care afectează noile proiecte de transport și infrastructură. Finalizarea TEN-T și extinderea coridoarelor către partenerii din vecinătatea estică este de asemenea o altă prioritate.

Am solicitat și s-a adoptat în comisia TRAN crearea unei noi linii bugetare a UE dedicată pentru turism și finanțarea acesteia pentru a reflecta nevoile și importanța sectorului cu scopul de a crea oportunități de locuri de muncă de înaltă calitate.

Nu în ultimul rând am cerut creșterea finanțării pentru mobilitatea militară. Bugetul de mobilitate militară este mai necesar ca oricând, în lumina actualului război de agresiune ilegal și nesatisfăcut al Rusiei împotriva Ucrainei și a amenințărilor masive de securitate la adresa Uniunii”.

 

No Comments

Comments for Gheorghe FALCĂ (PNL/PPE): „Bugetul european pentru transport a trecut de votul comisiei din Parlament. România trebuie să folosească banii europeni și să își finalizeze urgent infrastructura de transport.” are now closed.