Gheorghe Falcă: PNL nu va face o propunere de premier miercuri la Cotroceni

Written by admin. Posted in Politica

Tagged: , , , , ,

Published on decembrie 19, 2016 with No Comments

falca

Realizarea unei coaliţii de centru-dreapta va fi dificilă, declară la RFI şeful campaniei PNL la alegerile parlamentare, Gheorghe Falcă. El spune pe de altă parte că liberalii nu-i vor propune lui Dacian Cioloş funcţia de preşedinte al formaţiunii.

Gheorghe Falcă e de părere că şansele unei coaliţii de centru-dreapta sunt mici: “Eu cred că după declaraţia domnului Tăriceanu va fi foarte greu să realizezi o coaliţie de centru-dreapta, dar pentru noi, ca partid, direcţia pe care trebuie s-o avem este în a realiza o opoziţie normală în societatea românească. Până la urmă, democraţia este realizată din oameni care au o majoritate şi gestionează administrativ ţara şi legislativ şi o minoritate, care se poate pregăti pentru a deveni majoritară la alte alegeri”.

Copreşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a afirmat recent că nu poate lua în considerare ofertele pe care le-a primit din partea PNL.

Întrebat dacă PNL i-a propus lui Călin Popescu Tăriceanu postul de preşedinte al formaţiunii, în cazul în care s-ar alătura unei coaliţii de centru-dreapta, Gheorghe Falcă a răspuns: “Din ce ştiu eu, nu a existat o discuţie directă cu domnul Tăriceanu, în schimb, atunci când am ieşit de la consultări, prin vocea preşedintelui partidului, doamna Raluca Turcan, am propus realizarea unei coaliţii de centru-dreapta”.

Va face PNL o propunere de premier la consultările de miercuri de la Palatul Cotroceni? “Nu, ne va fi foarte greu să facem o propunere de premier, pentru că acea propunere ar trebui să fi generat deja o majoritate”, spune şeful de campanie al liberalilor.

Îi vor propune liberalii lui Dacian Cioloş funcţia de preşedinte al PNL? “Nu, dar nu este o variantă de lucru, pentru că domnul Dacian Cioloş nu şi-a dorit o astfel de variantă, de a veni în PNL. Noi i-am oferit domnului Cioloş această variantă de a intra în PNL şi evident de a defila în echipă la alegerile acestea. Nu a fost aşa, dânsul a vrut să rămână la distanţă de campania electorală, a spus că a avut o promisiune cetăţenilor de a nu fi activ în campania electorală şi dânsul şi-a ţinut această promisiune”, precizează Gheorghe Falcă.

sursa:http://www.rfi.ro/politica

foto:: www.presidency.ro

No Comments

Comments for Gheorghe Falcă: PNL nu va face o propunere de premier miercuri la Cotroceni are now closed.