FESTIVALUL PĂRĂDĂICILOR, ediția a XI-a

Written by admin. Posted in Divertisment

Tagged: ,

Published on iulie 07, 2019 with No Comments

În acest an, trei zile au fost dedicate diverselor activități din cadrul FESTIVALULUI PĂRĂDĂICILOR, ediția a XI-a.

 Organizatorii acestui eveniment au fost: Primăria Macea, Clubul Sportiv Experiența Multisport, Consiliul Județean Arad, Centrul Cultural Județean Arad, Consiliul Local Macea și Asociația Millenium Center.

 S-a început cu concursul de pescuit la Balta Macea ce a avut loc vineri, 5 iulie.

Sâmbată, 6 iulie 2019, s-a derulat concursul de ciclism pentru amatori,  Festivalul părădăcilor pe biciclete.

 Traseul de 34 de km a fost pe ruta Macea-Sînmartin-Grăniceri-Sînmartin-Macea iar timpul maxim de parcurgere a fost de două ore și jumătate. La finalul concursului s-a organizat și un joc necompetițional pe bicicletă dedicat copiilor prezenți. Cursa a avut peste două sute de participanți la adulți și copii. 

S-au clasat pe primele locuri la feminin Klein Adriana Adriana, Popity Ioana Alexandra și Iosim Mihaela iar la masculin Mihai Andrei, Pataki Farkas și Sărmaș Daniel Cristian.

Competiția a fost organizată din partea CSEM de către voluntarii proiectului „Promoveaza Sportul”, finantat prin Corpul European de Solidaritate.

 Ziua de sâmbătă a continuat cu momente de expoziție și dresaj canin la stadionul de fotbal din Macea.

În încheiere s-a pregătit o seară pentru tinerii din Macea, cu jocuri interculturale, dans specific, tradiții, gastronomie, karaoke, activități moderate de către adolescenți din Turcia, Spania, România, Taiwan, Brazilia, Grecia și Mexic (voluntari de la AIESEC Arad și Experiența Multisport)

 Duminică, 7 iulie, la Curtea Castelului Csernovics din Macea s-a pus accentul pe expoziția cu vânzare a părădăicilor măcene precum și pe produsele tradiționale ale județului Arad. Astfel, cei peste 7000 de vizitatori au putut intra în contact cu un număr mare de producători locali din zonă.

În paralel, programul artistic a cuprins:

·                     Taraful de la Macea;

·                     Ansamblul de copii al Căminului Cultural Macea;

·                     Ansamblul Mugurașii din Curtici;

·                     Ansamblul Românașul Zădăreni;

·                     Dansatorii de tradiții Aletea- Ungaria;

·                     Ansamblul Edera Macea

·                     Ansamblul Cununița UVVG Sîntana;

De asemenea, au fost prezenți și Ionuț Macavei cu Formația, Larisa Șimăndan și Andrei Botaș, Cosmina Hornea, Maria Stan Toma, Oana Florina Stana, Monica Groza, Lucian Drăgan Jr., Ionela Moruțan- Folclor, Vasile Conea- Banat, Soții Nemeș- Maramureș și Elena Ionescu (Mandinga).

 Coordonarea evenimentului a fost realizată de către Cristina Anamaria Nistor din partea Clubului Sportiv Experiența Multisport și Ciprian Otlăcan, primarul comunei Macea.

 „Continuăm să promovăm produsele locale prin acest festival și doresc să mulțumesc tuturor celor ce au contribuit la acest eveniment important pt comuna Macea” – Ciprian Otlăcan, primarul comunei Macea.

 „În aceste trei zile ne-am bucurat să avem alături de noi peste 130 de voluntari locali și străini, un grup mare, foarte inimos, venind din Macea”  – Cristina Anamaria Nistor, coordonator eveniment din partea Clubului Sportiv Experiența Multisport.

 ”Dacă ne reamintim, din când în când, că există acești producători de roșii la câțiva kilometri de noi și le cumpărăm produsele, îi încurajăm să vină și anul viitor, să persiste în acest domeniu. Astfel, printre alte avantaje, scurtăm drumul de la producător la consumator.” - Sorin-Victor Roman, unul dintre inițiatorii evenimentului.

 Partenerii evenimentului au fost:

·                     Asociaţia pentru Conservarea Culturii în Mediul Rural;

·                     Universitatea de Vest Vasile Goldiș;

·                     Universitatea Aurel Vlaicu;

·                     Parohia Ortodoxă Macea;

·                     INFO POINT MACEA;

·                     Corpul European de Solidaritate si Erasmus+ ;

·                     Boost Store;

·                     Asociația Pescarul Măcean;

·                     Școala de dresaj canin NICKARAD.

No Comments

Comments for FESTIVALUL PĂRĂDĂICILOR, ediția a XI-a are now closed.