Gheorghe Falcă – Certificat comun de vaccinare ar putea deveni o alternativă la testele PCR și cerințele de carantină

Written by admin. Posted in Politica

Tagged: , ,

Published on februarie 26, 2021 with No Comments

Săptămâna aceasta în cadrul comisiei pentru transporturi și turism am votat și adoptat 3 rapoarte de Aviz la care am lucrat în calitate de raportor din partea grupului PPE.

·       Strategia europeană pentru integrarea sistemului energetic

·       Implementarea directivelor privind calitatea aerului înconjurător: Directiva 2004/107 / CE și Directiva 2008/50 / CE

·       Orientări pentru bugetul 2022

Totodată am votat și pentru Stabilirea unei strategii a UE pentru un turism durabil prin care, alături de colega mea, deputata Cláudia Monteiro de Aguiar am solicitat un certificat comun de vaccinare, care ar putea deveni o alternativă la testele PCR și cerințele de carantină, odată ce există suficiente dovezi că persoanele vaccinate nu transmit virusul sau recunoașterea reciprocă a procedurilor de vaccinare.

Salut, de asemenea, portalul „Re-open EU” și cerem statelor membre UE să transmită informații clare cu privire la aplicarea sau ridicarea viitoarelor restricții privind libera circulație.

Trebuie să evităm erorile din trecut și să punem în aplicare măsuri uniforme de călătorie, cum ar fi un protocol UE pentru teste înainte de plecare, un certificat de vaccinare și un sigiliu sanitar european. Transportul și turismul sunt sectoarele cele mai afectate de această pandemie. Libertatea de circulație trebuie să fie inclusă în mod corespunzător în planurile de redresare ale statelor membre și un mecanism care să arate clar dacă beneficiază de sprijinul UE.

 

No Comments

Comments for Gheorghe Falcă – Certificat comun de vaccinare ar putea deveni o alternativă la testele PCR și cerințele de carantină are now closed.