Florin Tripa: „Guvernul PNL a furat banii Aradului, care a primit de 22 de ori mai puțin decât Vasluiul, la rectificare“

Written by admin. Posted in Politica

Tagged: , ,

Published on aprilie 27, 2020 with No Comments

Județul Arad se află la coada clasamentului privind sumele repartizate pe  județe, la rectificarea bugetară a Guvernului PNL. La capitolul sume defalcate din TVA pentru echilibrarea bugetelor locale, Aradul a primit doar 3,1 milioane de lei, fiind printre județele cu cei mai puțini bani alocați comunelor și orașelor.

 „Ani de zile i-am văzut pe mai marii PNL Arad arătând cu degetul spre Guvernul PSD, pentru că nu alocă suficienți bani județului nostru. Falcă, Cionca, Bîlcea ne dădeau lecții despre cum trebuie să te bați la București pentru interesele arădenilor, despre cum trebuie să vină mai mulți bani în Arad decât în județe din Moldova sau Oltenia, pentru că noi producem mai mult, contribuim mai mult la bugetul național. Falcă, Bîlcea sau Cionca explicau ca adevărați profesori cum trebuie să facem lobby, prin parlamentari, să aducem bani pentru comunitățile locale, pentru investiții.

La teorie, domnii de la PNL Arad au fost tot timpul pe primul loc. Practica îi omoară, din păcate pentru Arad și arădeni. Vedem și în aceste zile cum gestionează criza coronavirusului, Aradul fiind al doilea mare focar al țării după Suceava, din cauza incompetenței autorităților locale și județene, care au lăsat personalul medical neprotejat în lupta cu acest virus, fără măști, mănuși, combinezoane.

„Competența“ trio-ului Falcă-Cionca-Bîlcea se vede și la rectificarea făcută de Guvernul PNL, unde Aradul a primit extrem de puțini bani. Sunt curios cum vor împărți cele 3 milioane primite la 78 de comune și orașe, în condițiile în care bugetele primăriilor sunt secătuite, fiind mare nevoie de bani pentru acoperirea cheltuielilor de zi cu zi. „Competența“ celor trei crai liberali o vedem comparând sumele primite cu alte județe: Vaslui – 70 de milioane  de lei, Botoșani – 21 de milioane de lei, Suceava – 13 milioane de lei, Bacău – 7 milioane de lei. Așteptăm o luare de poziție publică din partea lui Falcă, Cionca sau Bîlcea, în care să ne spună că Guvernul PNL a furat banii arădenilor ca să-i dea în Moldova, așa cum cei trei o făceau când PSD era la putere.

În încheiere, aș vrea să-l citez pe domnul Gheorghe Falcă: Atunci când un copil obține locul 35 din 41 la o competiție și părintele nu a făcut nimic pentru a-l ajuta sau susține acesta este principalul vinovat. Atunci când părintele acceptă fără rușine ca un copil să fie codaș și nu se implică deloc demonstrează că este un părinte slab. Același principiu este aplicabil și în cazul conducerii PNL Arad. Când partidul lor este la putere, când guvernul lor împarte banii în stânga și mai puțin în dreapta, iar ei stau în colțul mesei cu mai marii șefi și acceptă sărăcia pe care aceștia ne-o împart, demonstrează că sunt nu doar politicieni slabi, ci și oameni mici“, declară deputatul PSD Arad Florin Tripa.

 Biroul de Presă al PSD Arad

No Comments

Comments for Florin Tripa: „Guvernul PNL a furat banii Aradului, care a primit de 22 de ori mai puțin decât Vasluiul, la rectificare“ are now closed.