Festivalul Internațional “Iubiți Muzica Românească!” a ajuns la final

Written by admin. Posted in Divertisment

Tagged: , , ,

Published on octombrie 17, 2017 with No Comments

Festivalul Internațional “Iubiți Muzica Românească!”, proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național se încheie în Sala Cercului Militar, în seara de Joi,19 Octombrie 2017, la ora 19.00, sub bagheta dirijorului Dorin Frandeș, cu orchestra simfonică și corul academic pregătit de Robert Daniel Rădoiaș, în programul de audiție fiind cuprinse patru lucrări emblematice pentru scriitura contemporană.Într-o primă parte de concert, Tripticul lui Adrian Pop și Concertul pentru flaut, oboi, fagot și orchestră (Sonorități și anemone IV) al lui Ulpiu Vlad, o primă audiție absolută realizată cu ajutorul unora dintre cele mai valabile nume ale solisticii instrumentale românești -Dorel Baicu (flaut), Dorin Gliga(oboi), Pavel Ionescu (fagot) – iar după pauză, Divertismentul pentru orchestră de coarde de Adrian Iorgulescu și Unda lucis, cantata pentru mezzosoprană, cor și orchestră de Dan Dediu.

Mari maeștri ai artei componistice românești actuale deschid o perspectivă fascinantă a sensibilității omului de azi, într-un evantai stilistic înnobilat de autentice revelații. Încântătoarea transfigurare a motivelor folclorice românești (Adrian Pop), subtilitatea versatilă ca manifestare a libertății înțelepte (Adrian Iorgulescu), spiritul introspectiv străbătut de întrebări grave și stări incandescente (Ulpiu Vlad), năzuința purificată, senină spre ființă (Dan Dediu)… toate alcătuiesc o uriașă oglindă a sufletului nostru. Privim în ea?… Privim în el?… Acest concert, ca întregul festival „Iubiți muzica românească!” este pornit în căutarea… căutărilor noastre.

Seara de 19 Octombrie permite accesul liber al auditorilor, în limita locurilor existente în sala de concert.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. A.F.C.N. nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Joi, 19 Octombrie 2017 ora 19.00 Sala Cercului Militar

Concert vocal simfonic
Corul şi orchestra Filarmonicii
Dirijor Dorin Frandeş

Dirijorul corului Robert Daniel Rădoiaş

Solişti Dorel Baicu/flaut, Dorin Gliga/oboi, Pavel Ionescu/fagot

Program

Adrian Pop: Triptic

Ulpiu Vlad: Sonorități și Anemone IV

Concert pentru flaut, oboi, fagot și orchestră (p. a. a.)

- -

Adrian Iorgulescu: Divertisment pentru orchestră de coarde

Dan Dediu: Unda lucis – cantata pentru mezzosoprană, cor și orchestră (p. a. a.)

No Comments

Comments for Festivalul Internațional “Iubiți Muzica Românească!” a ajuns la final are now closed.