Expoziţia „De mărţişor” – obiecte artizanale confecţionate de către deţinute

Written by admin. Posted in Uncategorized

Tagged: , , , , ,

Published on martie 05, 2015 with No Comments

Penitenciarul Arad în colaborare cu Complexul Comercial GALLERIA MALL ARAD, a organizat ieri o expoziţie cu vânzare a obiectelor artizanale confecţionate în cadrul atelierelor ocupaţionale derulate în penitenciar, în perioada ianuarie-februarie 2015.

Acţiunea a avut la bază ideea promovării activităţilor artistice derulate în penitenciar cu deţinuţii, ca parte a intervenţiei educative şi terapeutice, în demersul recuperativ.

”Arta a reprezentat întotdeauna un excelent mijloc de exprimare a sentimentelor, o modalitate de exteriorizare a structurii şi a preocupărilor interioare ale individului,  precum şi un mijloc de proiectare a viziunii artistice despre lume şi viaţă.

Talentul, înclinaţiile artistice pot exista latent în oameni, fiind nevoie doar de un context favorabil în care acestea să se poată pune în evidenţă. În mediul penitenciar există, cu siguranţă, persoane care nu-şi conştientizează aceste resurse, de aici şi incapacitatea de a le utiliza într-un mod constructiv.

Activităţile artistice organizate şi derulate în mediul de detenţie oferă atât cadrul favorabil descoperirii acestor înclinaţiilor existente, cât şi o modalitate agreabilă şi eficientă de utilizare a timpului carceral. În aceeaşi măsură, arta îi dă posibilitate individului să se descopere şi să descopere lumea înconjurătoare, trăind sentimente pozitive. Aprecierea celor din jur poate contribui la îmbunătăţirea imaginii de sine a persoanelor care ajung în detenţie” au precizat reprezentanții Penitenciarului Arad.

 

 

 

No Comments

Comments for Expoziţia „De mărţişor” – obiecte artizanale confecţionate de către deţinute are now closed.