Eusebiu Pistru: “Noul fond de drumuri, „instrument” pentru recompensarea baronilor locali ai USL”

Written by admin. Posted in Politica, Top News

Tagged: , , , ,

Published on ianuarie 09, 2014 with No Comments

Deputatul Eusebiu Pistru consideră că noua „invenţie” a Guvernului Ponta, aceea de înfiinţare a unui fond de dezvoltare a drumurilor, nu reprezintă altceva decât asigurarea unor bani pentru baronii locali ai USL. „Suntem în an electoral, iar prin această «şmecherie» USL îşi asigură resurse financiare pentru alegerile europarlamentare şi prezidenţiale”, a afirmat Eusebiu Pistru.

De asemenea, parlamentarul arădean critică inclusiv ideea în sine, nu doar destinaţia fondurilor. „Amenzile aplicate pentru circulaţia fără rovinietă şi 5% din încasările aferente tarifului de utilizare a drumurilor sunt fonduri care erau oricum direcţionate către bugetul companiei de drumuri. Ce rost are un fond separat?”, a mai declarat Eusebiu Pistru. „Acest fond este creat pentru finanţarea unor drumuri preluate de la administraţiile locale. nu suntem capabili să cheltuim fondurile europene şi să terminăm proiectele de autostrăzi începute din 2011, dar preluăm la «Drumuri naţionale» o parte din infrastructura rutieră a administraţiilor locale. Cu alte cuvinte, USL centralizează drumurile, pentru a putea controla la nivel guvernamental destinaţia fondurilor, pentru a-şi putea răsplăti «baronii locali»”, a completat deputatul Eusebiu Pistru.

No Comments

Comments for Eusebiu Pistru: “Noul fond de drumuri, „instrument” pentru recompensarea baronilor locali ai USL” are now closed.