Este important să reamintim cetățenilor ce a însemnat schimbarea cursului României din punct de vedere economic şi social

Written by admin. Posted in Politica

Tagged: , , , , ,

Published on aprilie 28, 2015 with No Comments

În urmă cu trei ani, pe 27 aprilie 2012, guvernul condus de Mihai Răzvan Ungureanu era demis prin moţiune de cenzură. Zece zile mai târziu, în fruntea Executivului era numit Victor Ponta. Liderul PSD, premierul în exercițiu a făcut un bilanț amănunțit al acestei perioade, explicând în ce condiții a preluat guvernarea și mai ales ce a realizat pentru țară în acest interval. „Victor Ponta a preluat conducerea României după trei ani de recesiune economică, practic de dezastru economic, 2012, 2013, 2014 și 2015 au fost însă cu siguranță patru ani de creștere economică neîntreruptă peste media europeană, după cum atestă și instituțiile occidentale de prognoză și evaluare. În 2012 cabinetul condus de Victor Ponta venea cu un program de guvernare ce contrazicea orice măsură de austeritate. Se vorbea din nou de scădere de taxe și impozite și de reîntregirea salariilor din sectorul bugetar. Guvernarea PSD a reîntregit salariile bugetarilor, a redat pensiile tăiate abuziv, a majorat salariile medicilor rezidenţi şi ale profesorilor debutanţi, și a redat drepturile câştigate în instanţă de bugetari. La începutul aceluiași program de guvernare se promitea un grad de absorbție a fondurilor europene în ton cu tendințele țărilor occidentale, acum, după trei ani, rata de absorbție a ajuns la 57%. Să nu uităm de asemenea că s-a redus CAS-ul pentru angajator cu 5%, s-a redus TVA-ul la pâine, iar din iunie vom avea 9% TVA pentru toate alimentele de bază. Contrar celor petrecute în trecut, adică sub guvernarea PDL, judeţul Arad a obţinut un sprijin guvernamental consistent pentru dezvoltare, pentru rezolvarea problemelor legate de infrastructură. Sunt zeci de localităţi care au fost sprijinite în demersurile lor de dezvoltare a infrastructurii. Reamintesc faptul că cea mai mare finanţare de la bugetul de stat în 2014  pentru un proiect de infrastructură a fost tot în judeţul Arad, este vorba despre autostrada Nădlac – Arad. Menţionez aici că o sumă importantă de bani, aproape 8,5 milioane de lei, a mers spre drumul Arad – Felnac, dar s-au acordat fonduri şi pentru lucrări la Pecica – Sânpetru German. Şi nu în ultimul rând, bineînţeles, finanţările pentru cele două pasaje de pe centura Aradului, proiecte vitale pentru întreaga comunitate arădeană. Cred că este important să reamintim cetățenilor ce a însemnat schimbarea cursului României din punct de vedere economic şi social”, a afirmat deputatul PSD Dorel Căprar.

 

 

No Comments

Comments for Este important să reamintim cetățenilor ce a însemnat schimbarea cursului României din punct de vedere economic şi social are now closed.