Elevii arădeni au participat la concursul „Cea mai bună plăcintă/cel mai frumos coş/aranjament cu fructe”

Written by admin. Posted in Social

Tagged: , , , , ,

Published on mai 18, 2017 with No Comments

Peste 400 de elevi au participat la concursul „Cea mai bună plăcintă/cel mai frumos coş/aranjament cu fructe”, organizat de Consiliul Judeţean Arad în cadrul proiectului de informare şi responsabilizare a elevilor față de importanţa consumului de fructe şi legume proaspete, intitulat „Vita Week”.

Profitând de „Săptămâna altfel”, pe parcursul a trei ore, sub îndrumarea a 12 profesori, a organizatorilor şi a juriului, concurenţii şi-au prezentat „operele”, atât preparatele de patiserie, cât şi coşurile şi aranjamentele cu fructe. Întregul concurs a fost însoţit de ambiţii, emoţii şi… multă voie bună.

„Acest proiect reprezintă un bun prilej pentru a le arăta copiilor importanţa unei alimentaţii sănătoase, dar şi munca şi efortul celor care, prin munca lor, ne asigură produsele pentru această alimentaţie. Promovarea unui stil de viaţă sănătos trebuie aplicat încă de la o vârstă fragedă. Îmi doresc generaţii viitoare sănătoase, iar educarea şi conştientizarea elevilor asupra beneficiilor consumului de fructe proaspete înseamnă o investiţie eficientă în viitorul nostru, al tuturor”, a afirmat Claudia Boghcevici, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Arad.

Juriul a fost compus din Chef Cezar Munteanu (președinte juriu), Mariana Tocaciu (Inspectoratul Școlar Județean Arad) şi Mihai Iancu (Consiliul Județean Arad). Premianţii concursului au fost: Clasa a VII-a a Liceului Teoretic „Josef Gregor Tajovsky” din Nădlac (locul I), Clasa a VI-a a Şcolii Gimnaziale „Caius Iacob” Arad (locul II) şi Clasa a VII-a a Colegiului Naţional „Preparandia – Dimitrie Ţichindeal” Arad (locul III).

Toţi participanţi au primit cadouri şi diplome, iar prezenţa la un centru comercial a fost pentru cei 400 de elevi într-adevăr „altfel”, o activitate inedită şi din care au avut mult de învăţat.

De fapt, fiecare participant a fost câştigător, mai ales prin prisma faptului că a înţeles importanţa unei alimentaţii din care să nu lipsească fructele şi legumele proaspete, scopul principal al acestei acţiuni.

Vineri, 19 mai, la Cantina Municipală Arad, ora 12.00, va avea loc închiderea evenimentului, cu prepararea unei salate de fructe uriaşă. Şi această ultimă „probă”, una colectivă, va fi jurizată de chef Cezar Munteanu. Nu va fi un concurs în adevărat sens al cuvântului, dar prezenţa specialistului Chef Cezar ne asigură că salata va fi într-adevăr una de excepţie.

Proiectul „Vita Week”, aflat la a VII-a ediţie, se desfăşoară în perioada 15-19 mai 2017, cu o valoare de 147.000 lei, TVA inclus.

Finanțarea este asigurată din fonduri europene.

No Comments

Comments for Elevii arădeni au participat la concursul „Cea mai bună plăcintă/cel mai frumos coş/aranjament cu fructe” are now closed.