Elevi ai Colegiului Național „Vasile Goldiș” premiați la Concursul Național „Patrimoniul cultural, istoric și natural”

Written by admin. Posted in Cultura, Top News

Tagged: , , , , ,

Published on august 05, 2021 with No Comments

Societatea de Științe Istorice din România, cea mai cuprinzătoare organizație profesională din domeniul producerii și transmiterii cunoașterii istorice, care grupează în rîndurile sale profesori, cercetători, arhiviști, muzeografi, studenți și iubitori ai istoriei, a organizat prima ediție a Concursului Național „Patrimoniul cultural, istoric și natural – Zestrea Comunităților Locale”, manifestare destinată elevilor din ciclurile gimnazial și liceal.

Printre laureați s-au numărat și reprezentanții Colegiului Național „Vasile Goldiș” Arad, coordonați de prof. Dr. Sebastian Bunghez, care au obținut două merituoase premii II. Octavian Apostol, Adela Moisă, Andrei Stana și Sofia Taizs – clasa a VII-a, au obținut premiul pentru lucrarea „Patrimoniu imobil arădean”, în timp ce Andrei Cicortaș, Erick Ionescu, Vanessa Moldovan și Ioana Vladu – tot din clasa a VII-a, au obținut aceeași distincție pentru lucrarea ”Clădiri arădene de patrimoniu”.

„Scopurile acestui proiect, derulat în perioada martie-iunie 2021, au fost următoarele: implicarea elevilor din învăţământul preuniversitar și a studenților în activitățile din viața comunităților locale, dezvoltarea spiritului civic, creşterea gradului de conştientizare a necesităţii protejării, conservării și promovării patrimoniului şi valorilor culturale locale, constituirea unei arhive a bunurilor de patrimoniu din comunitatea respectivă și a unei hărți de turism cultural.

Concursul a constat în realizarea de către echipajele care s-au înscris a unor activităţi precum: identificarea bunurilor cu valoare de patrimoniu material imobil, patrimoniu natural; realizarea unui album foto şi a unei fişe descriptive a bunului respectiv. Acest portofoliu a fost transmis digitalizat către comisia naţională de jurizare care a premiat cele mai bune rezultate ale cercetării, oferind diplome, reviste de specialitate şi cărţi” a precizat prof. Dr. Sebastian Bunghez.

În vederea desfăşurării cu succes a concursului, Societatea de Științe Istorice din România s-a  bucurat de sprijinul unor parteneri precum Facultatea de Istorie din cadrul Universităţii Bucureşti, Institutul Naţional al Patrimoniului, dar şi de susţinerea partenerilor media, revistele naţionale „Historia” şi „Magazin Istoric”.

 

No Comments

Comments for Elevi ai Colegiului Național „Vasile Goldiș” premiați la Concursul Național „Patrimoniul cultural, istoric și natural” are now closed.