Vameși cercetati pentru disparitia a 73 de tone de motorina din curtea Biroului Vamal de Interior Arad

Written by admin. Posted in Utile

Tagged: , , , ,

Published on februarie 27, 2014 with No Comments

Conducerea Directiei Generale Regionale a Finantelor Publice Timisoara a dispus trimiterea in fata Comisiei de Disciplina a institutiei a 13 vamesi de la Arad, dupa ce, in urma unor verificari de rutina, a constatat ca motorina confiscata din 3 cisterne parcate in curtea Biroului Vamal de interior Arad a disparut fara urma.

Totul a iesit la iveala atunci cand reprezentantii de la Directia Regionala Vamala Timisoara au vrut sa predea cele 73 de tone de motorina catre Administratia Judeteana a Finantelor Publice Arad in vederea valorificarii. Cand au ajuns in curtea Biroului Vamal, functionarii au descoperit ca sigiliile cisternelor erau rupte si ca motorina disparuse.

Oficialii de la Finante au chemat politia la fata locului, iar acestia au demarat cercetarile pentru a stabili conditiile in care a disparut motorina. Cazul a intrat si in atentai procurorilor care au demarat la randul lor cercetari.

Politia a demarat cercetarile in acest caz. In paralel, am dispus trimiterea in fata Comisiei de Disciplina a institutiei noastre un numar de 13 functioanri publici din cadrul Biroului Vamal de Interior Arad, inclusiv a sefului acestuia. Ei risca sanctiuni care pleaca de la un avertisment scris si pot ajunge pana la destituirea din functie. Pe de alta parte, Comisia de Disciplina are puterea sa sesizeze Parchetul, daca va constata ca au fost fapte de natura penala in acest caz. In plus, vom incerca sa atragem si raspunderea firmei de paza care are in grija Biroul Vamal Arad. Cheile de la cisterne erau in incaperea unde era paznicul incintei” a declarat pentru opiniatimisoarei.ro Lucian Ovidiu Heius directorul general al Directiei Generale Regionale a Finantelor Publice Timisoara.

No Comments

Comments for Vameși cercetati pentru disparitia a 73 de tone de motorina din curtea Biroului Vamal de Interior Arad are now closed.