Egal „defensiv” pe Someș

Written by admin. Posted in Sport, Top News

Tagged: , , , , ,

Published on martie 30, 2024 with No Comments

UTA a reușit să obțină un egal la Cluj, 0-0, rezultat pe care îl putem considera favorabil având în vedere starea de spirit din tabăra arădeană la startul partidei. Alb-roșii primiseră o lovitură absurdă  și aberantă din partea Comisiei de Disciplină, care a luat decizia suspendării terenului UTA-ei pentru patru meciuri, astfel încât să se joace fără spectatori. Totul în urma încăierării dinamovisto-steliste de la meciul Dinamo-UTA, pe care onorata comisie a pus-o (și) în cârca Aradului.

Mircea Rednic a avut o misiune dificilă în a alcătui un prim unsprezece competitiv, fiind confruntat cu oboseala jucătorilor întorși de la loturile naționale și absențele lui Luckassen, Micovschi (mai noi), Stahl și Trif (mai vechi). Antrenorul alb-roșiilor l-a pierdut și pe Florin Iacob, acesta pecând la Brașovchiar în dimineața meciului, pentru a-și conduce mama pe ultimul drum.

În aceste condiții UTA a jucat pe Someș mai mult cartea defensivei. S-a apărat exact, iar clujenii, în ciuda dominării, au trimis doar două șuturi pe spațiul porții, primul dintre ele în minutul 72.

Nistor a fost bine blocat pe zona centrală, la fel ca și Chipciu sau Oancea în benzi. Tânărul Marco Rus s-a dovedit cel mai periculos, dar apărătorii UTA-ei au fost la post la fiecare incursiune periculoasă a acestuia.

Bine grupați în apărare, arădenii nu au produs nimic notabil în ofensivă. Tudorie a încercat câteva devieri, dar s-a accidentat încă din minutul 22, fiind schimbat cu Vlad Morar. Acesta a avut un șut blocat în minutul 37 după o pasă excelentă a lui Fabry, dar în rest s-a remarcat mai mult în defensivă, respingând bine la câteva faze fixe ale clujenilor. Fabry a încercat un șut de la aproximativ 30 de metri care a trecut puțin peste poartă, iar Omondi a încercat câteva sprinturi. Fără efect. Rareș Pop a fost bine ghicit de Chipciu la fiecare încercare de depășire. Prea puțin pentru a emite pretenții…

Mircea Rednic a mutat la pauză. A ieșit Rareș Pop, fără nici o realizare notabilă și a intrat mult lăudatul (de Rednic) Imoh Ezekiel. Inexistent, cu excepția minutelor de prelungiri, atunci când a fost faultat de Masoero în calitate de ultim apărător și jucătorul clujenilor a fost eliminat. Din nou, Omondi putea da lovitura, în minutul 53, dar Gertmonas a respins salvator în corner mingea ce mergea spre vinclu. A fost cea mai mare ocazie a arădenilor din întregul joc.

Așa cum precizam, clujenii au trimis prima minge pe poartă în minutul 72, dar Kucher a fost atent și a respins în corner. A urmat apoi șutul și mai periculos al lui Roger, în minutul 84, ușor deviat de Căpușă, Kucher a respins până la Daniel Popa, dar atacantul celor de la „U” a tras peste.

Așadar, 0-0, iar cele două grupări continua lupta pentru prima poziție a play-out-ului. Una cu miză europeană doar pentru clujeni, în condițiile în care UTA nu a depus dosarul pentru licența UEFA.

Cluj: Gertmonas – Oancea (73 Anselmo), Masoero, Kelven, Roger jr – Simion (90+1 Mitrea), Bic (73 Doukoure) – V. Roguljic (62 Daniel Popa), Nistor, Chipciu – Marco Rus (73 Silaghi). Rezerve: Gorcea – Chinteș, Fossati, V. Gheorghe, Pițian, Techereș. Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău

UTA: Kucher – Căpușă, Stolnik, Benga, Rodrigues – C. Mihai, Pedro (90 Ariel Lopez) – Rareș Pop (46 Imoh Ezekiel), Fabry (62 Freitas), Omondi – Tudorie (23 Vlad Morar). Rezerve: Lungu-Bocean – Conte, David, Vulturar, Iurasciuc. Antrenor: Mircea Rednic

Arbitri: Florin Andrei (Târgu Mureș) – Adrian Popescu (Craiova), Alexandru Vodă (Alba Iulia). Rezervă: Florin Mazilu (Satu Mare)

No Comments

Comments for Egal „defensiv” pe Someș are now closed.