Dorin Stanca (PNL): „Plătim nota de plată a incompetenței guvernului „

Written by admin. Posted in Politica

Tagged: , ,

Published on octombrie 16, 2018 with No Comments

În contextul scandalurilor politice cu care suntem bombardați zilnic, o măsură inițiată de Ministerul Finanțelor Publice a trecut neobservată – statul doreşte contractarea unor împrumuturi în valoare de circa 4,7 miliarde de ron.

 „Prima întrebare pe care ne-o punem în faţa acestei inițiative: nu avem bani? De ce trebuie să împrumutăm dacă mesajul ce ni se comunică în mod constant de către guvern  este că avem parte de o creştere economică fără precedent ? Dincolo de declaraţiile populiste, măsurile concret inițiate de guvern confirmă că  niveluri record de creştere economică sunt doar pe hârtie, astfel incât ne trezim fără bani la bugetul de stat. Aşa cum am atras atenția în mai multe rânduri, ca specialist, creşterea nesăbuită a cheltuielilor ne costă pe noi toți. Din păcate, toți românii vom suferi consecințele unor experimente făcute pe pielea noastră de guvernanții care au o educație economică precară.

Nota de plată ne este înmânată nouă, tuturor să o plătim. Incompetența guvernului ne costa pe toți ! Creşterea nesustenabilă a cheltuielilor pentru anumite categorii privilegiate maschează, de fapt, gâfâielile unei economii despre care s-a spus că este în creştere.  Cum va folosi statul banii? Sumele împrumutate vor fi destinate refinanțării datoriei publice şi finanțării deficitului bugetului de stat. Deci, dincolo de ceea ce ne spun guvernanții noştri privitor la economia care duduie, constatăm că, în realitate cheltuim mai mult decât producem, iar acest deficit trebuie acoperit. Mai mult, sumele ce se doresc a fi atrase acum sunt mai mari decât cele atrase în luna septembrie, avem nevoie de mai mulți bani pentru a acoperi găurile produse de cheltuielile nejustificate. Deci producem tot mai puțin, în timp ce cheltuim tot mai mult.  Din păcate, pentru noi toți, în ciuda unor exerciţii de imagine, cifrele vorbesc despre un Guvern preocupat să ia doar măsuri populiste, fără a avea în vedere cresterea economică pe termen lung prin susţinerea investițiilor. Astfel de măsuri sunt dovezi clare că economia reală scârțâie din toate încheieturile. Nu există alte soluții pe termen lung, decât cele care le-am adus în atenție în mod constant: aducerea banilor spre investiții, reducerea cheltuielilor. Avem nevoie de creştere economică bazată pe producţie.

Creşterea economică cu care se lauda Guvernul este fragilă şi înşelătoare, pentru că se bazează pe consum şi aproape deloc pe aportul producției. PNL a arătat de mai multe ori că ne confruntăm în prezent cu o reducere drastică a investiţiilor publice şi private, adică acele instrumente care conduc la o creştere economică sănătoasă.  Trebuie recuperat timpul pierdut, avem nevoie de un Guvern responsabil, cu o viziune de dezvoltare prin susținerea investițiilor, care poate asigura o creștere economică pe termen lung. Mesajul meu este cat se poate de clar pentru guvernanți  «Stop diletantismului ! Opriți experimentele nesăbuite pe poporul român!»”, a declarat Dorin Stanca, vicepreşedinte PNL Municipiul Arad.

 

 

No Comments

Comments for Dorin Stanca (PNL): „Plătim nota de plată a incompetenței guvernului „ are now closed.