Dorel Căprar: „Învățământul arădean reprezintă o prioritate pentru parlamentarii PSD“

Written by admin. Posted in Politica

Tagged: , , ,

Published on septembrie 05, 2018 with No Comments

Guvernul României a aprobat, în ședința de miercuri, o hotărâre privind transmiterea fostului sediu al Băncii Naţionale a României, filiala Arad în administrarea Universităţii „Aurel Vlaicu“ din Arad. Hotărârea a fost adoptată în urma demersurilor realizate de senatorul Mihai Fifor și deputații Dorel Căprar, Adrian Todor și Florin Tripa, care demonstrează încă o dată că Educația reprezintă una dintre prioritățile parlamentarilor PSD Arad.

ׅEducația a fost și rămâne o prioritate absolută pe agenda parlamentarilor PSD Arad, care de la preluarea mandatului au sprijinit cu tot ce a fost nevoie atât învățământul universitar, cât și cel preuniversitar din județul Arad.

Comunitățile locale din județul Arad au beneficiat în ultimii doi ani de investiții guvernamentale importante pentru modernizarea infrastructurii din învățământul preuniversitar, în special prin Programul Național de Dezvoltare Locală, prin care s-au alocat peste 100 de milioane de lei pentru reabilitarea sau construcția de noi grădinițe sau școli. În municipiul Arad se vor moderniza două colegii de tradiție, „Economic“ și „Elena Ghiba Birta“, cu fonduri alocate prin PNDL. Pe de altă parte, în urma adoptării legii salarizării unitare, dar și a unor măsuri adoptate de Guvernul României, mii de angajați din învățământul arădean au beneficiat de creșteri salariale substanțiale, în ultimii doi ani.

De asemenea, învățământul universitar arădean a avut întotdeauna parte de sprijinul parlamentarilor PSD Arad, indiferent că vorbim de universitatea de stat sau de cea privată. Un ultim exemplu este trecerea fostului sediu al filialei arădene a Băncii Naționale Române, un monument istoric al municipiului, în administrarea Universității „Aurel Vlaicu din Arad“, transfer care a fost aprobat în ședința de miercuri a Guvernului României, în urma demersurilor făcute de conducerea UAV și parlamentarii PSD Arad. Ne bucurăm că prin această hotărâre adoptată de Guvernul României, o clădire reprezentantivă din municipiul Arad revine în administrarea unei instituții locale și se va afla la dispoziția tinerilor arădeni și nu numai, care vor urma cursurile Universității „Aurel Vlaicu“ din Arad“, declară deputatul Dorel Căprar, președintele PSD Arad.

Biroul de Presă al PSD Arad

No Comments

Comments for Dorel Căprar: „Învățământul arădean reprezintă o prioritate pentru parlamentarii PSD“ are now closed.