Mihai Răzvan Ungureanu: „În viitorul Parlament European, o pătrime dintre aleşi vor fi antieuropeni, eurosceptici şi naţionalişti“ (Video)

Written by florin lucian coita. Posted in Politica, Top News

Tagged: , , , , , , ,

Published on martie 14, 2014 with No Comments

Prezent la Arad, preşedintele Forţei Civice, Mihai Răzvan Ungureanu, a declarat că în urma alegerilor din această primăvară noul Parlament European va avea o configuraţie care stârneşte îngrijorare.

„Analizând ceea ce se întâmplă, mă tem că aproape o pătrime din viitorul Parlament European va fi formată din naţionalişti, eurosceptici, antieuropeni, care vor lupta ca să destrame Uniunea Europeană din interior“ a declarat acesta.

Senatorul arădean a făcut referire şi la evenimentele ce au avut în centrul atenţiei formaţiunea de extremă dreaptă maghiară Jobyk: „Sunt împotriva oricărei forme de extremism… Jobyk are tradiţie în Ungaria, iar creşterea numărului de locuri în parlament a acestui partid mă îngrijorează. Este antisemit, violent, xenofob şi consider că nu are ce căuta în Europa. Drept urmare, statul român are posibilitatea şi dreptul de a interzice pătrunderea reprezentanţilor acestui partid pe teritoriul României“.

Mihai Răzvan Ungureanu a subliniat importanţa alegerilor europarlamentare, în condiţiile în care acestea se vor reflecta în modul în care România va gestiona preşedinţia Uniunii Europene în anul 2019: „Atrag atenţia liderilor partidelor politice că la compunerea acestor liste trebuie să dea dovadă de responsabilitate şi patriotism, viitorii europarlamentari români având misiunea de a apăra atât interesele României cât şi Uniunea Europeană. Nu putem trimite la Bruxelles ceea ce eu numesc «firimituri politice» sau reprezentaţi ai «zoologiei politice», care să aibă acolo prestaţii penibile. Să nu uităm că în 2019 ţara noastră va asigura preşedinţia Uniunii Europene, acest lucru însemnând că se va bucura de cea mai mare vizibilitate internaţională din istorie. E un lucru cu care nu ne putem juca“.

No Comments

Comments for Mihai Răzvan Ungureanu: „În viitorul Parlament European, o pătrime dintre aleşi vor fi antieuropeni, eurosceptici şi naţionalişti“ (Video) are now closed.