Documentarul „Casa cu păpuși“, a doua proiecție din acest an în cadrul Club fARAD

Written by admin. Posted in Divertisment

Tagged: ,

Published on martie 27, 2023 with No Comments

Debutul în regie al directorului de imagine Tudor Platon, documentarul „Casa cu păpuşi“ („House of Dolls“), dezvoltat în cadrul Laboratorului fARAD 2018 și prezentat la fARAD 2020, va putea fi revăzut la Cinema „Arta“ din Arad, în cadrul seriei de proiecții Club fARAD, care readuce în atenția publicului filme de succes de la edițiile anterioare ale Festivalului de film documentar cu același nume.

 Programat să ruleze în sala mică a cinematografului joi, 30 martie 2023, de la ora 19:00, Casa cu Păpuși este o incursiune într-un univers special: vacanța anuală a unor femei de 70 de ani.

„Mereu mi-a plăcut să-i înregistrez pe cei apropiați, în special pe cei din familie. Simt că, prin intermediul unui aparat de înregistrat imagini sau sunet, ei îmi dau voie să mă bag în sufletul lor, iar mie îmi place acolo. Bănuiesc că are de-a face cu ceva din copilărie, ceva ce mi-a rămas sau din contră, am pierdut și încerc să-l recapăt; nici eu nu știu. Din același instinct am ajuns să îmi filmez și bunica, pe Cica, împreună cu prietenele ei, în timpul vacanței lor anuale la munte“, explică Tudor Platon, regizor.

Tudor Platon este director de imagine, absolvent al secției de imagine de film din cadrul UNATC București. Filmografia lui cuprinde scurtmetraje și lungmetraje selectate și premiate la festivaluri ca: Toronto, Cannes, Locarno și  Varșovia. Casa  cu  păpuși este debutul său în regie și face parte dintr-un proiect mai amplu și foarte personal despre familia lui.

Club fARAD este organizat de Primăria Municipiului Arad, Centrul Municipal de Cultură Arad și Insula 42. Inițiat și dezvoltat ca un eveniment dedicat educării prin imagine a publicului, dar și revitalizării interesului pentru filmul de artă, Festivalul fARAD a fost lansat în 2014 la inițiativa Corinei Șuteu, președintele festivalului, în colaborare cu Centrul Municipal de Cultură Arad. Festivalul se află sub patronajul Primăriei Municipiului Arad și este produs și curatoriat de Insula 42 (anterior Asociația Film ETC – producător general Oana Radu și consultant artistic Mihai Chirilov). Co-fondatori: Mona Nicoară și 111 Film. Începând cu ediția 2019 directorul artistic al festivalului este Dimitris Kerkinos.

Synopsis

CASA CU PĂPUȘI

Genul: Documentar

Durata: 68 min

Regia: Tudor Platon

Scenariul: Tudor Platon

Director de imagine: Tudor Platon

Montaj: Natalia Volohova Deliu

Design sunet: Ștefan Azaharioaie

Producători: Carla Fotea, Ada Solomon, Tudor Platon, Alecu Solomon

Distribuție:

Viorica Crăciun

Ileana Crăciun

Elena Laslu

Ana-Maria Bondar

Aura Chindea

Tudor Platon

Casa cu Păpuși este o incursiune într-un univers special: vacanța anuală a unor femei de 70 de ani. Departe de bărbați și de lumea dezlănțuită, Cica, Nana și prietenele lor se izolează voluntar într-o vilă de pe Valea Oltului. Împreună, împletesc pofta de viață cu amintirile, melancolia cu veselia, bârfele cu bancurile. Totul pentru a întreține iluzia că pentru ele timpul nu a trecut și că sunt aceleași fete tinere, frumoase și îndrăgostite din urmă cu 50 de ani.

 

 

No Comments

Comments for Documentarul „Casa cu păpuși“, a doua proiecție din acest an în cadrul Club fARAD are now closed.