Dezbatere pe teme științifice și de cercetare, la CCIA Arad

Written by admin. Posted in Utile

Tagged: , , ,

Published on iunie 26, 2014 with No Comments

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură a județului Arad, prin Enterprise Europe Network și Magurele High Tech Cluster au organizat, marți, 24 iunie, la sediul CCIA Arad, o dezbaterea centrată pe tema “Cercetare științifică – Inovare – Clustere: Noua autostradă spre reindustrializarea Uniunii Europene“.

La eveniment au participat importanți oameni de știință, reprezentanți din partea institutelor de cercetare, autorităților de stat, IMM-urilor, ONG-urilor, precum și ai mediului de afaceri.

„S-a discutat despre proiecte îndrăznețe, proiecte care să dezvolte partea de cercetare și inovare la nivelul țării, cât și despre importanța Clusterelor în crearea de strategii europene. Suntem deschiși spre colaborare cu Clusterul de la Măgurele și, pe această cale, invităm agenții economici din Arad să colaboreze cu membrii Clusterului, având oportunitatea de a stabili relații economice sau parteneriate, reciproc avantajoase”, a declarat Gheorghe SECULICI, președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură a județului Arad.

Dragoș ȘEULEANU, manager executiv al Clusterului de la Măgurele a lansat propunerea către reprezentanții mediului de afaceri din Arad, de a face parte din Clusterul de la Măgurele. Acesta are ca obiectiv creșterea competitivității IMM-urilor prin constituirea valorificarea oportunităților oferite de activitatea de CDI de pe Platforma de Fizică a Orașului Măgurele și, în mod special, a potențialului uriaș generat de proiectul european ELI – NP.

S-a discutat și despre proiectul Extreme Light Infrastructure – Nuclear Physics (ELI –NP), „un proiect european, într-o locație distribuită în 3 state (Ungaria, Cehia și România) desemnate de Comisia Europeană. Toate cele trei state formează câte o parte din proiectul cel mare ELI, care înseamnă cercetarea luminii la energii foarte înalte. Părțile vor crea unde laser de foarte mare putere. Elementul de noutate din România este acela de a crea și cerceta ce se întâmplă la intersecția undei de laser de 20 PW cu o unda Gamma de mare putere”, a declarat Dragoș ȘEULEANU, manager executiv al Clusterului de la Măgurele.

 

No Comments

Comments for Dezbatere pe teme științifice și de cercetare, la CCIA Arad are now closed.