Deţinuţii arădeni participă la proiectul “Biblioteca Vie”

Written by admin. Posted in Social, Top News

Tagged: , , , , ,

Published on octombrie 18, 2013 with No Comments

Pe linia reintegrării sociale a persoanelor care execută pedepse privative de libertate şi a facilitării procesului de acceptare a acestora în comunitate, Penitenciarul Arad, în parteneriat cu Direcția de Dezvoltare și Asistență Comunitară din Arad, Inspectoratul Școlar Județean și Galleria Arad, organizează în perioada 24 – 26 octombrie 2013, proiectul Biblioteca Vie.

Sub deviza “Nu judeca o carte după copertă!”, proiectul încurajează toleranța și acceptarea diversității. “Cărţile” din Biblioteca Vie sunt oameni reprezentând grupuri care se confruntă cu prejudecăţi sau stereotipuri (de gen, vârstă, educaţie, meserie, etnie, rasă, religie, naționalitate), ori care sunt victime ale discriminării sau excluderii sociale. Fiecare vizitator  va putea deveni cititor  dacă acceptă să respecte regulile de funcționare a bibliotecii. Organizatorii evenimentului, în rolul de “bibliotecari”, vor  întâmpina cititorii cu un Catalog care cuprinde descrierea cărţilor disponibile – persoane care reprezintă categorii supuse riscului de marginalizare sau etichetare socială: deținut, persoane cu dizabilități, musulman, fotomodel, polițist, psiholog, orfan și alții.

Din catalog, cititorul va putea împrumuta o carte, în fapt, va putea să poarte o conversație limitată în timp, cu persoana aleasă și să își confrunte propriile reprezentări.

Considerând că pentru orice cititor interesat, ar putea fi o experienţă unică de învăţare în domeniul diversităţii, vă invităm să vizitați Biblioteca Vie, amplasată pe durata desfășurării proiectului, între orele 10 – 20, la intrarea principală din Galleria Arad.

No Comments

Comments for Deţinuţii arădeni participă la proiectul “Biblioteca Vie” are now closed.