Demers al senatorului Ioan Cristina pentru trecerea Cetăţii Aradului în circuitul civil

Written by admin. Posted in Politica

Tagged: , , ,

Published on februarie 19, 2019 with No Comments

Senatorul Ioan Cristina a depus un amendament la proiectul bugetului de stat pe 2019 prin care a propus alocarea sumei de 10.000.000 de lei pentru reabilitarea cazarmei din cartierul arădean Gai.

În urma reabilitării fostei unităţi militare din Gai soldaţii din Cetatea Aradului ar putea fi mutaţi acolo iar cetatea să intre în circuitul civil.

„Este o doleanţă mai veche a arădenilor ca această cetate, care este deosebită şi care ar putea fi amenajată ca la Oradea sau Alba Iulia, să intre în circuitul civil”, a spus senatorul Ioan Cristina.

În susţinerea amendamentului său, acesta a evocat adresa M2825/26.10.2018 a Ministerului Apărării Naționale, prin care se solicita „inițierea demersurilor privind transmiterea imobilului 718 Arad – Gai, din domeniul public al municipiului Arad, în domeniul public al statului și darea acestuia în administrarea Ministerului Apărării Naționale, în scopul reabilitării acestuia de către ministerul nostru, cu fonduri de la bugetul statului”.

„Sper ca măcar în ceasul al 12-lea actorii implicaţi în demersul de trecere a Cetăţii Aradului în circuitul civil să facă tot ceea ce este de făcut până nu va fi prea târziu pentru unele obiective de acolo, ca de exemplu biserica, o clădire care a ajuns o ruină”, a declarat senatorul Ioan Cristina.

Acesta a mai solicitat, prin amendamente, fonduri şi pentru alte cetăţi arădene: Şoimoş, Şiria şi Ineu, dar şi pentru asfaltarea, reabilitarea și modernizarea de drumuri judetene, a unor străzi din mai multe localităţi, şoseaua ocolitoare a oraşului Chişineu Criş sau Spitalul Judeţean.

 

 

No Comments

Comments for Demers al senatorului Ioan Cristina pentru trecerea Cetăţii Aradului în circuitul civil are now closed.