Cupa Davis by BNP Paribas: Mergea și Tecău se impun la dublu, România trece de Slovenia

Written by florin coita. Posted in Sport, Top News

Tagged: , , , , , , ,

Published on martie 05, 2016 with No Comments

tecau mergea

Perechea Florin Mergea/Horia Tecău a învins azi cuplul Blaz Rola/Grega Zemlja, scor 6-3, 7-6 (5), 7-6 (3), în Sala Sporturilor ”Victoria” din Arad, și a adus victoria echipei de tenis a României în fața Sloveniei, cu 3-0, în meciul din Grupa 1 valorică a zonei Europa-Africa a Cupei Davis.

În acest fel România și-a asigurat victoria după doar două zile, prin punctele realizate de Marius Copil, Adrian Ungur, la simplu, ieri, și de perechea Florin Mergea/Horia Tecău, azi la dublu.

Echipa României s-a calificat în turul al doilea, unde va întâlni echipa Spaniei, tot pe teren propriu, în perioada 15-17 iulie.

Tecău (3 ATP la dublu) și Mergea (11 ATP la dublu) trebuiau să evolueze inițial contra cuplului format din Aljaz Radinski (1.337 ATP la dublu) și Tomislav Ternar (fără clasament la dublu), dar cum scorul era de 2-0 după prima zi, căpitanul nejucător al Sloveniei, Blaz Trupej, a decis să folosească cei mai valoroși jucători ai săi.

În ciuda diferenței din ierarhii (Rola — 211 la dublu, Zemlja — 554 la dublu), meciul a fost echilibrat, însă plusul de valoare și experiența românilor a făcut în cele din urmă diferența.

Tecău și Mergea au reușit 12 ași, iar slovenii au realizat 13, românii având procentaje mai bune la punctele realizate cu ambele servicii (87%-76% la primul, 58% — 50% la al doilea).

Mâine vor avea loc ultimele partide de simplu, Ungur — Rola (de la ora 14,00) și Copil — Zemlja, cu importanță doar pentru palmares.

No Comments

Comments for Cupa Davis by BNP Paribas: Mergea și Tecău se impun la dublu, România trece de Slovenia are now closed.