“Cupa Aradului” la tăiat de lemne, ediţia a II-a

Written by admin. Posted in Sport, Top News

Tagged: , , , , , ,

Published on septembrie 11, 2013 with No Comments

În acest week-end, mai precis, sâmbătă 14.09. 2013 cu începere de la orele 16.00, se va desfăşura “Cupa Aradului” la tăiat lemne. Ajunsă deja la cea de-a doua ediţie, competiţia din acest an reuneşte la start cei mai buni tăietori de lemne din ţară, aceştia reprezentând cluburile dinArad, Bihor şi Cluj. De menţionat faptul ca majoritatea sportivilor fac parte din lotul naţional al României.

Concurenţii se vor întrece în probele: tăierea cu joagărul, tăierea orizontală, tăierea cu motoferastrăul STIHL MS660, tăierea verticală şi tăierea la înălţime. Cei prezenți la întrecerea tăietorilor de lemne vor avea prilejul să urmărească  o demonstrație de tăiere cu «Hot saw», un super motoferăstrău, care are puterea unui autovehicul şi este manevrat de un singur om. Cu 60 de cai putere şi o viteză a lanţului de 240 km/h, super motoferăstrăul taie trei felii dintr-un buştean în mai puţin de 8 secunde.

Organizatorii competiţiei „GV Team“ din Arad, au explicat că în astfel de concursuri se foloseşte doar lemn de plop, de diferite diametere care este recoltat, de obicei, din aceeaşi pădure, din aceeaşi zonă, după care este păstrat în condiţii optime, cât mai apropiate de cele naturale, pentru a nu se degrada.

Câștigătorii vor primi cupe, diplome și medalii, precum și cadouri din partea organizatorilor.

Evenimentul se va desfăşura în incinta Centrului Expoziţional “EXPO-ARAD”

Competiţiile Stihl Timbersports reprezintă o serie de concursuri internaţionale ale tăietorilor de lemne. Disciplina tăietorilor de lemne îşi are rădăcinile în SUA,Canada,Australiaşi Noua Zeelandă. În trecut, competiţiile de tăiere a lemnului aveau loc între forestieri pentru a stabili cel mai bun dintre ei la nivel local. De-a lungul timpului aceste „încercări de forţă” s-au transformat într-o concurs, desfăşurat la un nivel atletic înalt.

No Comments

Comments for “Cupa Aradului” la tăiat de lemne, ediţia a II-a are now closed.