Coproducţie româno-maghiară-britanică, acompaniată live de The Tiger Lillies, pe scena unuia dintre cele mai importante Festivaluri Shakespeare din Europa

Written by admin. Posted in Divertisment

Tagged: , , , ,

Published on iulie 25, 2019 with No Comments

Spectacolul Rosencrantz şi Guildenstern sunt morţi, după Tom Stoppard, în regia lui Tapasztó Ernő, produs de Compania Aradi Kamaraszínház, Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad şi Teatrul Cetății „Gyula” (Ungaria), alături de celebra trupă britanică The Tiger Lillies vor  performa pe 29 iulie,  în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru „Shakespeare” de la Gdańsk (Polonia).

Festivalul ajuns la cea de-a XXIII-a ediţie, se desfăşoară în perioada 26 iulie – 4 august 2019 şi găzduieşte anual cele mai bune producţii Shakespeare  interpretate de artişti din întreaga lume.  Printre invitaţii de seamă ai festivalului s-au numărat: Peter Brook, Luk Perceval, Romeo Castellucci, Elizabeth LeCompte, Lev Dodin. În anul 2017 a primit titlul de Cel mai bun festival de teatru din Europa, EFFE (Europe for Festivals, Festivals for Europe), din partea Asociaţiei Europene a Festivalurilor, cu sprijinul Comisiei Europene şi a Parlamentului European.

Rosencrantz şi Guildenstern sunt morţi a avut premiera anul trecut în cadrul Festivalului Internațional Shakespeare din Gyula, Ungaria. Coproducția, care a fost apreciată ca fiind cel mai bun spectacol în cadrul festivalurilor la care a participat, s-a bucurat de numeroase invitații  în țară și străinătate. Amintim aici Festivalul Internațional ATELIER Baia Mare, Festivalul Shakespeare din Bitola, Macedonia de Nord sau Festivalul Teatrelor Maghiare din Kisvarda, Ungaria.

Spectacolul se integrează cu succes în  „reţeaua Shakespeare” urmând ca anul viitor să fie prezentat şi la alte festivaluri din circuit, cum ar fi de exemplu cel din Erevan (Armenia).

Mai trebuie menţionat faptul că, pentru rolul lui Rosencrantz, actorul Tege Antal a primit prestigiosul premiu „Őze Lajos” pentru Cel mai bun rol masculin la Festivalul Internațional Shakespeare din Gyula (Ungaria).

 

No Comments

Comments for Coproducţie româno-maghiară-britanică, acompaniată live de The Tiger Lillies, pe scena unuia dintre cele mai importante Festivaluri Shakespeare din Europa are now closed.