Consultare comunitară pe tema delincvenţei juvenile şi a „găştilor de cartier”

Written by florin lucian coita. Posted in Uncategorized

Tagged: , , , , ,

Published on aprilie 03, 2014 with No Comments

În cadrul Proiectului „EUGANGS“, la sediul Penitenciarului Arad a avut loc o consultare comunitară pe tema delincvenţei juvenile şi a „găştilor de cartier”, cu participarea partenerilor din comunitatea locală.

Proiectul EUGANGS este un proiect cofinanţat de Uniunea Europeană prin programul LLP Leonardo da Vinci, coordonat de TITAN Partnership în colaborare cu St. George Community Hub, cu susţinerea unui parteneriat din România, Grecia, Italia şi Franţa.

Parteneri din sectorul public şi privat îşi unesc eforturile încă o dată pentru a oferi expertiza lor pentru comunităţi mai sigure în Europa. Echipa de opt parteneri va lucra împreună cu peste optzeci de alte entităţi din afara cadrului financiar al proiectului. Etapele naţionale şi europene de colaborare în cercetare, analiză, proiectare, implementare şi evaluare se vor derula pe parcursul a trei ani urmând principiile de învăţare permanentă, urmărind rezultatele ECVET (Sistemul European de Credite pentru Educaţie şi Formare Profesională) şi VET (Educaţie şi Formare Profesională).

Dezbaterile din cadrul evenimentului derulat la Penitenciarul Arad au vizat prezentarea şi identificarea exemplelor de bune practici în domeniul intervenţiei de specialitate cu tinerii aflaţi în situaţii de risc infracţional, în vederea creării unei baze de date necesare elaborării unui program de formare pentru specialişti în lucrul cu tinerii aflaţi în dificultate.

 

 

No Comments

Comments for Consultare comunitară pe tema delincvenţei juvenile şi a „găştilor de cartier” are now closed.