Iustin Cionca: ”Culmea minciunii: Să zici că ai atras cele mai multe fonduri europene, deși ai atras cele mai puține”

Written by admin. Posted in Politica, Top News

Tagged: , , , , , ,

Published on februarie 13, 2015 with No Comments

Prim-vicepreședintele PNL Arad, Iustin Cionca, a declarat în cadrul unei conferințe de presă că Guvernul condus de Victor Ponta a reușit să „își bată joc” inclusiv de minciunile cu care i-au obișnuit pe români.

Cionca s-a arătat uimit că, deși statisticile arată clar că România se află pe ultimul loc din Uniunea Europeană la absorbția fonudrilor europene, fiind singura țară din UE cu o rată de absorbție de sub 60%, ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, susține că țara noastră se află tocmai pe primul loc.

„România este, în acest moment, singurul stat membru al Uniunii Europene care are o rată de absorbție a fondurilor europene de sub 60%. Potrivit ultimelor date, rata de absorbție a fondurilor europene de către țara noastră este de 56%, acest lucru însemnând că România este cu 20 de puncte procentuale sub media europeană. În urmă cu puțin timp, ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, transmitea printr-un comunicat de presă că progresele făcute în absrobirea fondurilor europene clasează România pe primul loc în Uniunea Europeană. Este incredibil cum mint acești oameni. Este incredibil cum, cu un tupeu ieșit din comun, vin și ne spun că suntem pe primul loc la absorbit fonduri, deși noi suntem pe ultimul loc” a declarat Iustin Cionca.

Prim-vicepreședintele PNL Arad este de părere că principala cauză a acestui eșec este lipsa de certitudine legislativă și procedurală, lucru reclamat chiar și de șeful Reprezentanței Comisiei Europene în România.

„După părerea mea, lipsa de certitudine legislativă și procedurală este cea mai importantă cauză a eșecului atragerii de fonduri europene. Acest aspect a fost sesizat inclusiv de șeful Reprezentanței Comisiei Europene în România, doamna Angela Filote. Alte cauze ale acestui eșec ar fi super-birocratizarea și hățișul birocratic în procedurile de accesare a fondurilor europene, ori schimbarea regulilor jocului în timpul jocului” a mai precizat prim-vicepreședintele PNL Arad, Iustin Cionca.

No Comments

Comments for Iustin Cionca: ”Culmea minciunii: Să zici că ai atras cele mai multe fonduri europene, deși ai atras cele mai puține” are now closed.