Concurs cu premiu o excursie la Bruxelles, pentru elevi şi studenţi

Written by admin. Posted in Social, Top News

Tagged: , , , , , ,

Published on iulie 04, 2013 with No Comments

Pentru a păstra tradiția de a oferi cadou o excursie la Bruxelles tinerilor arădeni, europarlamentarul Iosif Matula va lansa, la începutul săptămânii viitoare, un concurs pentru elevi, dar și pentru studenții de la cele două universități din Arad.

Pentru a participa la concurs, elevii și studenții trebuie să redacteze un eseu (între 500 și 1.000 de cuvinte) cu temă „Cetăţenia europeană – între informare şi provocare“, în care să descrie cum văd ei Europa, drepturile și obligațiile cetăţenilor europeni.

Concursul va începe în 8 iulie şi va fi lansat la dezbaterea publică organizată de Asociaţia Trust Society în parteneriat cu Primăria municipiuluiAradşi europarlamentarul Iosif Matula, în cadrul proiectului “Aradul, în anul european al cetăţenilor”.

Eseele pot fi trimise la adresa europarlamentariosifmatula@gmail.com, până la data de 1 octombrie.

„Mă bucură faptul că Aradul este receptiv la organizarea de evenimente dedicate Anului European al Cetățenilor ceea ce arată că există o deschidere spre importanța și siguranța pe care ni le conferă Uniunea Europeană. Îi invit pe tinerii arădeni să participe la acest concurs de creativitate şi să îşi spună părerea lor de cetăţeni europeni”, a declarat europarlamentarul Matula.

Despre proiectul Aradul în Anul European al Cetăţenilor

Asociaţia Trust Society, în parteneriat cu Primăria municipiului Arad și cu europarlamentarul arădean Iosif Matula, a inițiat proiectul „Aradul în Anul European  al Cetățenilor“.

În cadrul proiectului va fi editată o publicaţie de informare cu privire la drepturile şi oprtunităţile cetăţenilor europeni, va fi organizată o dezbatere publică  în  8 iulie, de la ora 13.00, în sala „Regele Ferdinand“ din Palatul Administrativ, şi vor fi organizate activităţi creative cu copiii pe teme de interes european.

În cadrul dezbaterii publice vor fi implicați reprezentanţi ai Primăriei municipiului Arad, europarlamentarul Iosif Matula, reprezentant al Regiunii de Vest, dar şi studenţi şi elevi din instituţiile de învăţământ din Arad, precum și organizații non-guvernamentale.

De asemenea, vor participa și vor avea scurte intervenții Adriana Soneriu, consilier EURES în cadrul Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă Arad, și Alina Mrejeru, coordonatorul Centrului Europe Direct din cadrul Direcției de Dezvoltare și Asistență Comunitară Arad.

 

Despre Anul European al Cetăţenilor

 

Anul European al Cetăţenilor este dedicat drepturilor care decurg din statutul de cetăţean al Uniunii Europene.

În cursul acestui an se va încuraja dialogul între toate nivelurile administraţiei publice, societatea civilă şi întreprinderi, prin evenimentele şi conferinţele care vor avea loc în ţări din Europa.

Vor fi dezbătute drepturile cetăţenilor europeni şi se va contribui la definirea unei viziuni, despre cum ar trebui să fie Uniunea Europeană în 2020.

Raportul Comisiei Europene din 2010 privind cetăţenia UE indică faptul că europenii nu profită din plin de drepturile lor, întrucât nu le cunosc. Este vorba în special de dreptul la libera circulaţie şi de dreptul de stabilire în alte ţări ale Uniunii.

 

 

No Comments

Comments for Concurs cu premiu o excursie la Bruxelles, pentru elevi şi studenţi are now closed.