Comisia Europeană aprobă o schemă de ajutoare a României în valoare de 500 de milioane EUR. pentru a sprijini crearea de noi suprafețe împădurite

Written by admin. Posted in Utile

Tagged:

Published on iunie 20, 2022 with No Comments

Măsura face parte din strategia României de asigurare a protecției pădurilor și a biodiversității. Schema, care se va desfășura până la 30 iunie 2026, urmărește să sprijine proprietarii de terenuri agricole adecvate pentru împădurire în vederea creării de noi suprafețe împădurite, ceea ce va avea un impact climatic pozitiv pe termen lung.

Comisia a constatat că, pe lângă dezvoltarea anumitor activități economice, schema are un „efect stimulativ”, deoarece beneficiarii nu ar desfășura activitățile de împădurire în aceeași măsură în absența ajutorului și este promovată asigurarea unei creșteri inteligente și durabile a suprafețelor împădurite. În plus, măsura este în concordanță cu obiectivele de dezvoltare rurală și cu obiectivele strategice ale UE legate de tranziția verde.

În cadrul schemei, se va oferi sprijin sub forma unor granturi directe proprietarilor publici și privați de terenuri agricole adecvate pentru împădurire, inclusiv municipalităților, precum și asociațiilor acestora. Pentru a beneficia de ajutor, proprietarii de terenuri agricole trebuie să creeze trupuri de pădure de cel puțin 0,5 ha sau cordoane forestiere (adică rânduri de arbori și arbuști pentru a proteja terenurile agricole împotriva eroziunii eoliene și a secetei) cu o suprafață de cel puțin 0,1 ha. În plus, beneficiarii trebuie să se asigure că terenul pe care sunt plantate trupurile de pădure sau cordoanele forestiere este adecvat pentru împădurire.

 

 

No Comments

Comments for Comisia Europeană aprobă o schemă de ajutoare a României în valoare de 500 de milioane EUR. pentru a sprijini crearea de noi suprafețe împădurite are now closed.